Acasa Top SecretArmata Marina taiwaneză vrea nave de război de la Statele Unite

Marina taiwaneză vrea nave de război de la Statele Unite

scris de D.S.S.
9 afisari

Taiwanul intenţionează să achiziţioneze de la Statele Unite patru nave de război, în cadrul eforturilor sale de modernizare a Forţelor armate, în timp ce China consideră în continuare insula ca o provincie secesionistă, relatează duminică presa taiwaneză.

Potrivit United Daily News, Ministerul Apărării a discutat luna trecută cu preşedintele Ma Ying-jeou despre această propunere, care ar putea intra în bugetul de anul viitor. Ministerul a refuzat să comenteze aceste informaţii. Dacă acordul va fi încheiat, Marina taiwaneză va avea 12 vase de război.

Cele patru nave a căror achiziţie este prevăzută sunt fregate construite în anii ’80, care tocmai au fost retrase din uz de Armata americană. Beijingul consideră că Taiwanul este una dintre provinciile sale şi nu exclude folosirea forţei pentru a-şi restabili suveranitatea asupra insulei, guvernată separat de continent din 1949. Dar relaţiile s-au îmbunătăţit considerabil după sosirea la putere în 2008 a preşedintelui taiwanez Ma Ying-jeou, artizanul unei politici de conciliere faţă de China.

4 comentarii

digital 22-04-2012 - 18:16

cele patru ”nave„ sunt barje,7+1 cârmaci,dotate cu catapulte și prăștii….
tari mă taiwanezii,ăștia,or fi rudă cu pekinezii….

TOM Cc 22-04-2012 - 20:09

am vrea noi sa avem dotarea armatei taiwaneze ! Ai nostri nu mai au nici avioane cu care sa zboare !! de marina, vai de ea !!

digital 22-04-2012 - 20:13

păi noi suntem sub…”umbrella”,la ce ne trebuie,marină și aviație….
acu ne-a dat și cu scutu-n koaie….mai vrei ceva?!

MI-5 22-04-2012 - 20:39

Marina militara taiwaneză în 2010:
4 submarine clasice
4 distrugătoare
36 fregate
42 vedete rapide de patrulare
10 puitoare de mine
18 nave amfibii
19 alte nave, aprovizionare, intreţinere etc.

la care se adaugă vre-o 40 nave rapide ale unui anumit serviciu

aşa că…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult