Acasa Top SecretArmata Mark Gitenstein spune că românii sunt fraţii lui, datorită sângelui vărsat

Mark Gitenstein spune că românii sunt fraţii lui, datorită sângelui vărsat

scris de M.A.
480 Afisari

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, spune că românii sunt fraţii lui, datorită sângelui vărsat. Guvernele vin şi pleacă, dar parteneriatul strategic rămâne, susţine diplomatul.

Mark Gitenstein la Dacian Viper - frate cu romanii pentru sangele varsat

Dacian Viper 2012 - Mark Gitenstein spune că românii sunt fraţii lui, datorită sângelui vărsat (foto: militaryphotos.net)

Militarii români şi americani se antrenează împreună, luptă împreună în Irak şi Afganistan şi mor împreună, a declarat Mark Gitenstein miercuri, la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, la Dacian Viper 2012, exerciţiu militar româno-american. „Henric al V-lea le-a spus soldaţilor lui ‘Cel care îşi varsă sângele împreună cu mine azi este fratele meu’. Asta simt faţă de români, sunteţi fraţii mei şi surorile mele, iar relaţiile dintre noi vor dăinui pentru totdeauna”, a mai spus ambasadorul SUA.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a participat, miercuri, alături de ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, secretarul de stat Dan Tătaru şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, la o demonstraţie din cadrul exerciţiului bilateral româno-americanDacian Viper 2012″, care se desfăşoară la Flotila 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

La acest exerciţiu participă aproximativ 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu şase aeronave MiG-21 LanceR, un elicopter IAR 330 Puma aparţinând Flotilelor 71 şi 86 Aeriene, precum şi 150 de militari ai Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii şi ai Gărzii Naţionale Aeriene a statului Alabama, cu opt aeronave F-16 şi o aeronavă KC-135.

„Vreau să spun tuturor că ceea ce este special azi (miercuri – n.r.), la acest exerciţiu, nu este tehnologia americană şi nici armamentul sofisticat, ci faptul că un număr de 335 de militari americani şi români se antrenează împreună, împărtăşesc idei şi clădesc un parteneriat. Guvernele vin şi pleacă, atât în România, cât şi în SUA, dar ceea ce este important este ce se întâmplă cu aceşti militari, construind o relaţie de parteneriat între români şi americani, între cele două ţări, care va dăinui pentru totdeauna şi care nu poate fi distrusă. Ne antrenăm împreună, aici, la Câmpia Turzii, luptăm împreună cu militarii români în Irak şi Afganistan şi murim împreună”, a spus ambasadorul Mark Gitenstein.

14 comentarii

BULA 08-08-2012 - 16:49

Am fost frati de sange si cu nemtii, fortati de Hitler, cu rusii, fortati de Stalin, cum suntem acum cu americanii. Avem experienta si traditie in materie de tradarea „fratilor de sange”. Sa auzim de bine !

Tom Cc 08-08-2012 - 17:44

Frati de sange cu chinezii cand ne facem??

Dan Marinescu 08-08-2012 - 17:53

Avem nevoie de sustinere morala in aceste momente din partea UE si din partea unei natiuni atit de importanta mondial ca Statele Unite ale Americii.
Statele Unite a fost si este si in prezent o natiune care a dat aproape toate valorile umane daca ne gindim numai la toate inventiile si inovatiile din tehnica,industrie, medicina etc au fost facute prima data pe pamint American.Fara Statele Unite Umanitatea ar fi fost cu siguranta in urma cu 100 de ani.Eu personal sint mindru de acest parteneriat.Respectele noastre domnule ambasador.

urbos 08-08-2012 - 18:07

Ma vita incaltata, SUA nu reprezinta decat o „Europa” inapoiata in mentalitati.
SUA au reprezentat insa o buna bucata de vreme simbolul libertatii. Acum nu-l mai reprezinta si s-au transformat in dusmanul ei. Odata cu lepra de Bush si gasca lui jidovita, principiile democratiei, libertatii, drepturilor fundamentale au fost calcate in picioare. Prin javre ca acest ambasador, inca se mai revarsa puroiul infect al vechii administratii.

ValVerde 08-08-2012 - 18:33

Cum le mai stie lighioana asta!!!??
Bravo mai galushca, lui digital i s-au umezit ochii si saliveaza de emotie si mindrie.

Mache 08-08-2012 - 20:09

Gresit! 😉 Bubosu’ si degetica sunt una si aceeasi creatura. Degetica e versiunea soft a bubosului atunci cand ajunge sa se scarbeasca el insusi de propria-i dhoare fetida.

digital 08-08-2012 - 20:15

tu ce ești mă?!
kktul sau pișatul lui băsexu?!
ca să știm cum te tratăm,nu de alta!
oricum vitălăul e doar un flok în calea….liii!

ValVerde 08-08-2012 - 20:38

nah…sint doi. Sint casatoriti sau traiesc in concubinaj.
Poate doar daca urbos se iubeste singur si isi spune „Degetica” cind…sa nu mai intru in amanunte, ca iar ma sterg astia puritanii de la ZV

digital 08-08-2012 - 20:59

korekt mă,kkții se șterg,întradevăr,doar postările se elimină prin delete!
hahaha!
vai de pixu sau pruna ta!
ești …legendar de prost!
vitălău,de vitălău,și băsist pe deasupra!

Ciu Huhu 08-08-2012 - 21:19

Mache retardat clujean, securist basist, sluga a dictatorului Basescu, toti forumistii stim ca tu si Traian Basescu” sunteti unul si acelasi dobitoc, persoana!

urbos 08-08-2012 - 21:21

Chinuitule, ce mai faci ba, cum te mai simti?
O sa te intorci in groapa curand. Hehehehe!

tomi 09-08-2012 - 00:38

Olimpiada „tinerelor” talente.Adunatura de gunoi al derbedeilor urbos si-fi-liti,digital cucurigu si ciu ciu nebunu,mai trogloditilor voi nu mai crapati odata,fuiu mati voastre de viermi,hoitul vostru pute pina la Prut.

MirceaS 08-08-2012 - 19:58

Mda, tara laptelui si a mierii.

Dacà în secolele XV-XVI europenii nu debarcau, pàmântul american ràmânea asa cum l-au gàsit: în urmà cu 1500 de ani.

Si au dat toate valorile umane 🙂 ! La cealaltà extremà asi zice da, Coca-Cola, Hollywood!

Dacà este o tarà si o natie càreia omenirea poate sà-i fie vesnic recunoscàtoare, ea este Grecia anticà si vechii eleni!

MI-5 08-08-2012 - 21:10

frate cu noi?
Da.
frate maşter!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult