Acasa Top SecretArmata Rachete lansate în Mediterana

Rachete lansate în Mediterana

scris de M.A.
8 afisari

Două rachete, a căror prezenţă a fost detectată marţi dimineaţa de către Rusia în Marea Mediterană, ar fi fost lansate de pe o navă americană staţionată în zonă şi ar putea fi rachete meteorologice, informează Interfax.

Mediterana. Două rachete meteorologice au pus lumea pe jar

Mediterana. Două rachete meteorologice au pus lumea pe jar

Este posibil ca rachetele să fi fost trase de pe o navă americană staţionată în Mediterană‘, a declarat o sursă militar-diplomatică rusă pentru Interfax, adăugând că este vorba de tiruri efectuate în scopuri meteorologice, transmite Agerpres.

Două ‘obiecte’ balistice care au fost lansate marţi spre coasta de est a Mării Mediterane au căzut în mare, a anunţat agenţia de presă rusă RIA Novosti care a citat o sursă de la Damasc, relatează Reuters. Totodată, o sursă de securitate siriană a declarat, potrivit postului de televiziune libanez Al-Manar, că radarul sirian de avertizare nu a detectat nici o rachetă care să fi căzut pe teritoriul Siriei.

Un radar rusesc a detectat marţi lansarea a două rachete balistice în Marea Mediterană din zona centrală a mării, au anunţat agenţiile de presă care citează Ministerul Apărării, menţionează Reuters şi AFP. Potrivit Interfax, lansarea a fost detectată la 10:16, ora Moscovei, (0616 GMT) de către o staţie radar de avertizare din Armavir, în apropiere de Marea Neagră, care detectează rachete din Europa şi Iran.

Potrivit Itar-Tass, Ambasada Rusiei în Siria a anunţat marţi că nu există semne ale unui atac cu rachetă sau explozii la Damasc. Totodată, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a declarat că Israelul nu este la curent cu lansarea vreunei rachete în estul Mediteranei.

După câteva ore, Israelul a anunţat marţi că a efectuat împreună cu SUA un test cu rachetă, folosită ca ţintă în cadrul unui sistem antirachetă finanţat de SUA, relatează Reuters şi Associated Press. Ministerul israelian al Apărării a anunţat că testul a fost efectuat cu succes la ora locală 09:15 (06:15 GMT), aproape în acelaşi timp în care agenţia de presă rusă RIA Novosti a anunţat că un radar rusesc a detectat lansarea a două ‘obiecte’ balistice în Mediterana. Testul a fost efectuat de la o bază aeriană din centrul Israelului.

2 comentarii

tomi 04-09-2013 - 00:12

EHEHEI, si cite jucarii de acest fel mai avem noi ce ar face dusmanii sa plece inainte de a veni. Doar HUHU arabu crede ca noi stam si plantam banane si portocale, vin baietii din america cu bani grei sa le proiectam noi jucarii de astea sofisticate de nici rusii nu stiu ce pasare mihai viteazu sint.

Antibasistul 04-09-2013 - 00:22

Allahu Netaniahuuu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult