Acasa Top SecretArmata UPDATE- CSAT-Strategia de Aparare a Tarii trimisa in Parlament

UPDATE- CSAT-Strategia de Aparare a Tarii trimisa in Parlament

scris de Ziua Veche
3 afisari

UPDATE ora 16,30– In cadrul sedintei, membrii CSAT au analizat Strategia de Aparare a Tarii, propusa de presedintele Romaniei.

In urma dezbaterilor din cadrul sedintei, a fost luata decizia de inaintare a documentului catre Parlamentul Romaniei spre aprobare, in temeiul art. 65, alin. (2), lit f), din Constitutia Romaniei, si al prevederilor Legii nr. 473/2004 privind planificarea apararii. Documentul reprezinta instrumentul de lucru in baza caruia institutiile din domeniul securitatii nationale sunt chemate sa elaboreze propriile strategii sectoriale ce vor contine masurile concrete destinate contracararii si combaterii riscurilor si amenintarilor.

In scrisoarea de inaintare, adresata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, seful statului isi exprima disponibilitatea de a fi receptiv la recomandarile membrilor Parlamentului cu ocazia dezbaterilor din forul Legislativ pe tema Strategiei Nationale de Aparare a Tarii.

De asemenea, in cadrul sedintei au fost aprobate fortele si mijloacele Armatei Romaniei ce pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2011. Fata de anul curent, in anul 2011 fortele Armatei Romaniei disponibile pentru misiuni externe vor scadea cu 319 militari.

 
CSAT se va reuni din nou in sedinta, in cursul saptamanii viitoare, pentru a analiza masurile ce se impun in continuare in vederea diminuarii evaziunii fiscale si a contrabandei.

Marti, 22 iunie a.c., incepand cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

 Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la:

 Strategia de aparare nationala a Romaniei;

 Fortele si mijloacele Armatei Romaniei ce pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2011;

 Asigurarea sustenabilitatii bugetelor publice prin combaterea infractiunilor financiare;

 Contracararea utilizarii „firmelor fantoma” de catre retele de criminalitate organizata transfrontaliera;

 Strategia nationala de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului;

 Evaluarea situatiei din Afganistan din perspectiva implementarii Planului Politico-Militar Strategic Cuprinzator al NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS