Acasa Top SecretArmata Mihnea Motoc, avizat favorabil pentru funcția de ministru al Apărării

Mihnea Motoc, avizat favorabil pentru funcția de ministru al Apărării

scris de D.S.S.
10 afisari

Membrii Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlament l-au avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, pe Mihnea Ioan Motoc pentru funcția de ministru al Apărării Naționale.

mihnea motoc„Țin să transmit opiniei publice că principalul sentiment care mă încearcă este cel de extremă onoare pentru propunerea făcută de premierul desemnat, Dacian Cioloș, de a-mi încredința portofoliul Apărării Naționale, pentru că este instituția cu cea mai îndelungată tradiție și istorie, cu fapte de glorie și cota cea mai mare de încredere în rândul românilor. (…) Dincolo de o discuție foarte bună a rezultat un vot unanim care mă obligă și mă responsabilizează”, a declarat Mihnea Motoc, după audieri.

Motoc a arătat că discuțiile de la comisii s-au axat în principal pe contextul de securitate, unul care „ridică provocări și prezintă riscuri pentru România”.

„Vorbim de amenințările de pe flancul estic, dar și de amenințările de la sud, dintre care unele, cum ar fi presiunea migratorie generată de stările de conflict, instabilitatea din zonă, afectează securitatea europeană și implicit pe cea a României. (…) Am vorbit despre continuitate și previzibilitate în orientarea și funcționarea Ministerului Apărării, în diversele componente ce concură la aceasta — componenta legislativă, de sprijin financiar adecvat”, a spus Motoc.

El a precizat că se va axa pe consolidarea parteneriatului strategic cu SUA. „Am exprimat speranța că, dincolo de acest sprijin de la nivelul comisiilor, vom demonstra prin dialog susținut că merităm să beneficiem de acest sprijin și în continuare”, a punctat Motoc, după audierile de la Parlament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult