Acasa Top SecretArmata Militar mort în Afganistan

Militar mort în Afganistan

scris de D.S.S.
5 afisari

Joi, 5 mai, în jurul orei 13.30, caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, a murit în Provincia Zabul, Afganistan.

Militari romani in AfganistanÎn timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii.

Constantin-Laurenţiu Lixandru

Constantin-Laurenţiu Lixandru

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurenţiu Lixandru, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

          Vineri, 6 mai, la ora 08.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, vor fi organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Constantin-Laurenţiu Lixandru.

          Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi sunt alături de familia greu încercată.

3 comentarii

spartacus 05-05-2011 - 19:39

Mor romanii pentru uraniul americanilor .

tanase marian 06-05-2011 - 11:54

excelentele voastre sa ne anclinam cu respect an fata eroului national care si a dat bunul cel mai de pret anfata raului international,terorismul,,,,.dumnezeu sa l odihneasca,,………………..dar trebuie sa ne oprim pret de o secunda si sa ne antrebam,,. la nivel national an romania asadar subzista erori uriase de conceptie si de conduita,,…. eu am avut acum sase ani un ,,a. v. c. ,, grav am fost refuzat de medicii de la ministerul de interne an a fi ratat,am gasit la spitalul m. i. trei colonei dr. beti an cabinet si unul batran,beat si debil mental mi a spus ragusit,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,………………………..foarte recent la o recadere a bolii total netratata,un derbedeu medicla clinica fundeni m a dat afara an strada deci an strada cand speriat ca nu puteam merge ca si acum, i am explicat drama suferita la spitalul militar al m. i. ,,………. nu pot merge cursiv, nu am bani de tratament la o clinica coerenta an vest nu am defapt nici un medic de familie an debandada actuala iar domnul boc ami striga ca stau cu mana antinsa la guvern ,,..eu sunt furat impozitat,lucrez greu de la 16 ani sunt furat la grupa de munca avuta permanent de ani de zile,,07 plus 25 egal35 de fapt mi au furat din pensie la recalculare iau mai putin,,…………. ce sa fac,,.antreb acum acesti eroi ai natiunii devin dupa trecerea an rezerva o povara an conceptia unui guvern debil mental,,…………………………………. dumnezeu sa l odihneasca pe marele disparut,,…………semneaza m. m. an rezerva tanase marian de la s. t. s. ,…………nihil sine deo,,………..

tanase marian 06-05-2011 - 12:00

multumesc excelentelor voastre domnilor mediatori ,,.pentru publicareaanscrisului meu ,,nu pot sa merg,latru asadar latru pe acest internet si nu ma baga absolut nimeni an seama,,.nu pot sa merg domnilor demnitari, eu am fist candva coleg de liceu cu domnul general tanase tudor siapoi subordonat al sau la s. t. s. acum sunt total lasat uitarii ,,rusine natiune romana,,.,,tanasemarian251146@yahoo.com,,………………

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult