Acasa Top SecretArmata Militar român căzut la datorie în Afganistan

Militar român căzut la datorie în Afganistan

scris de M.A.
2 afisari

Caporalul Cătălin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, a căzut la datorie marţi, 10 mai, în jurul orei 06.00, în Provincia Zabul, Afganistan.

Catalin-Ionel Marinescu

Catalin-Ionel Marinescu, cazut la datori in Afganistan

În timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Marinescu a decedat. Militarul, în vârstă de 28 de ani, era necăsătorit.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Cătălin-Ionel Marinescu, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Miercuri, 11 mai, la ora 08.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, vor fi organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Cătălin-Ionel Marinescu.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii sublocotenentului (p.m.) Cătălin-Ionel Marinescu şi sunt alături de familia greu încercată.

3 comentarii

digital 10-05-2011 - 11:00

in loc sa-i scoateti din teatru de razboi sau in cel mai rau caz sa le-asigurati tehnica adecvata le mai dati cate-o medalie,post mortem!
rusine ordinarilor!
fie-i tarana usoara Caporalului Cătălin-Ionel Marinescu!!!

spartacus 10-05-2011 - 16:39

Soldatii romani mor pentru ca Basescu sa-si pastreze scaunul prezidential.Un scaun luat cu furt si pastrat cu sange.

spartacus 10-05-2011 - 16:44

Militarii romani mor pentru ca Basescu sa-si pastreze tronul intr-un gest de umilinta si obedienta plin de puroi.Un tron obtinut cu furt si pastrat cu sange. Fie tarana usoara tutror militarilor romani victime ale unei politici dezastruoase.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult