Acasa Top SecretArmata Militar român rănit in Afganistan

Militar român rănit in Afganistan

scris de Ziua Veche
4 afisari

.O coloană mixtă de autovehicule româno-afgană, care efectua o misiune pe autostrada A1, Kandahar-Kabul, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat astăzi, 24 aprilie, în jurul orei 08.30 (ora României). În urma deflagraţiei, un militar român aflat într-unul dintre vehiculele blindate a acuzat dureri la cap şi a fost evacuat, conform procedurilor, cu un elicopter la spitalul militar din Baza Lagman. Fruntaşul George Ţîrcomnicu a suferit o contuzie la cap. În prezent, starea de sănătate a militarului este bună, el fiind în afara oricărui pericol.


 Coloana era formată din autovehicule blindate PIRANHA şi HUMVEE ale Batalionului 33 Manevră şi un autovehicul al poliţiei militare afgane. Niciunul dintre autovehiculele blindate nu a suferit avarii.
Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult