Acasa Top SecretArmata Militari români, răniți în Afganistan

Militari români, răniți în Afganistan

scris de D.S.S.
156 afisari
Doi militari din Batalionul 191 Protecția Forței “Golden Lions” au fost răniți astăzi în Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană.
Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Au fost puse în aplicare procedurile standard de operare, militarilor răniți li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați din zonă.
Sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman sunt în stare stabilă.

1 comentariu

Contra 22-10-2020 - 16:15

Ce treaba avem noi acolo?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult