Acasa Top SecretArmata Militarii au nevoie de adeverinte ca sa-si ia pensia pentru care au cotizat

Militarii au nevoie de adeverinte ca sa-si ia pensia pentru care au cotizat

scris de Ziua Veche
0 afisari

Militarii, politistii si lucratorii de penitenciare pensionari care nu vor prezenta adeverinte doveditoare privind salariile incasate vor primi pensii recalculate in functie de salariul mediu brut pe economie din perioadele respective, potrivit hotararii de guvern privind normele de aplicare a Legii pentru recalcularea pensiilor speciale, publicate miercuri in Monitorul Oficial.Pensiile acestor persoane se recalculeaza in termen de cinci luni de la intrarea in vigoare a hotararii de guvern.

 

 „Pentru perioadele care constituie stagii de cotizare si pentru care nu au putut fi dovedite veniturile realizate lunar sau documentele doveditoare nu au fost depuse in termenul pentru recalculare prevazut de lege, la determinarea punctajului mediu anual se utilizeaza salariul mediu brut pe economie din perioadele respective”, se arata la art. 4, alin. 4 al HG.

 Pensia speciala recalculata astfel poate sa fie, insa, modificata in baza documentelor solicitate pe care beneficiarul le prezinta ulterior, mai prevede noua hotarare de Guvern, potrivit Agerpres.

 Adeverintele privind veniturile individuale realizate in anumite perioade de cotizare vor putea fi solicitate de pensionarii din Ministerul Apararii Nationale de la unitatile unde au activat sau de la centrele militare judetene, ori de sector de care apartin.

 Pensionarii din celelalte structuri de siguranta nationala, ordine publica si din administratia penitenciarelor isi vor putea obtine adeverintele necesare recalcularii pensiilor de la ultima unitate la care au lucrat sau de la structura centrala, daca unitatile au fost desfiintate.

Citeste aici metodologia de recalculare a pensiilor de serviciu

Un calcul simplu arata ca pentru a fi respectat termenul de cinci luni impus de guvern pentru obtinerea adeverintelor de catre pensionari militari (numai cei din MApN, aproximativ 80.000 de persoane-n.r.) pentru a putea beneficia de pensie in functie de cotizatia din timpul activitatii ar trebui ca la arhivele militare din Pitesti sa munceasca non stop cel putin 130.000 de oameni. La numarul actual de angajati de la Pitesti ar fi nevoie de peste 1000 de ani ca sa poata fi eliberate adeverinte la toti pensionarii militari care au lucrat in armata!!!!!

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult