Acasa Top SecretArmata Militarii romani din Afganistan, felicitati de 1 Decembrie de comandantul trupelor ISAF

Militarii romani din Afganistan, felicitati de 1 Decembrie de comandantul trupelor ISAF

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Militarii români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan au fost felicitaţi miercuri, 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, de către comandantul trupelor ISAF, generalul David Petraeus, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Comandamentul ISAF din Kabul, anunţă MApN.


Ceremonia a început cu intonarea Imnului de Stat al României, urmată apoi de prezentarea semnificaţiei Zilei Naţionale de către colonelul Dan Şuta, reprezentantul naţional al contingentului românesc din Afganistan, în faţa a peste 50 de militari români ce desfăşoară misiuni în capitala afgană şi a unei numeroase asistenţe internaţionale.
În discursul său, generalul Petraeus a evocat memoria eroilor români căzuţi la datorie pe parcursul celor aproape nouă ani de participare a trupelor româneşti în Afganistan, eforturile susţinute ale militarilor români ce desfăşoară misiuni în sudul Afganistanului şi în provincia Kabul, precum şi contribuţia semnificativă pe care aceştia o aduc, zi de zi, la îndeplinirea misiunii ISAF.
„Aş vrea să profit de această ocazie şi să adresez tuturor militarilor români din Afganistan un sincer multumesc! Mulţumesc pentru contribuţia deosebită pe care dumneavoastră şi ţara dumneavoastră au avut-o şi continuă să o aibă în Afganistan”, a spus generalul Petraeus.
Comandantul ISAF a subliniat, totodată, profesionalismul militarilor români alături de care a participat în misiunile din Bosnia şi Hertegovina, din Irak şi, în prezent, Afganistan, prezenţa acestora în punctele cele mai fierbinţi de pe glob alături de aliaţi dovedind, o dată în plus, caracterul de aliat de încredere al României în cadrul NATO.
Generalul Petraeus a încheiat menţionând faptul că „suntem în mijlocul unei lupte dure, iar ceea ce urmează va fi în continuare dificil, însă angajamentul ferm al unor ţări din cadrul ISAF, precum România, şi al militarilor săi fac ca această misiune să poată fi dusă până la capăt”.   
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult