Acasa Top SecretArmata Militarii ucraineni vor primi echipamente de iarnă din Canada

Militarii ucraineni vor primi echipamente de iarnă din Canada

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Canada va livra tone de bluzoane, cizme şi mănuşi pentru a echipa pentru perioada iernii aproximativ 30.000 de militari ucraineni care luptă împotriva separatiştilor proruşi.

Militarii ucraineni vor primi echipamente de iarnă din Canada (foto:globalsearch.ca)

Militarii ucraineni vor primi echipamente de iarnă din Canada (foto:globalsearch.ca)

De asemenea, armata canadiană va trimite Ucrainei echipamente de comunicare, lunete termice şi aparate de vedere pe timp de noapte. Toate echipamentele enumerate, în valoare de 11 milioane de dolari canadieni, urmând să fie livrate joi, 27 noiembrie, potrivit declaraţiilor ministrului canadian al Apărării, Rob Nicholson.

În plus, la începutul anului viitor, Canada intenţionează să aducă pe cale maritimă un spital de campanie şi echipamente de deminare, a adăugat ministrul. În august, Ottawa a livrat deja armatei ucrainene căşti, lunete de luptă, veste antiglonţ, truse de prim ajutor, corturi şi saci de dormit. Potrivit mediafax, conflictul din estul Ucrainei, ocupat de separatiştii proruşi, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi de la lansarea „operaţiunii antiteroriste” ucrainene la mijlocul lui aprilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult