Acasa Top SecretArmata Ministeriala NATO de la Bucureşti

Ministeriala NATO de la Bucureşti

scris de D.S.S.
144 Afisari

Ministeriala NATO care va avea loc pe 29 şi 30 noiembrie la Bucureşti va fi „un moment-cheie” spre implementarea deciziilor de la cele două summituri ale Alianţei de anul acesta, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
Şeful diplomaţiei române a avut o intervenţie la conferinţa internaţională „Gândirea Militară Românească – Dinamica arhitecturii de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre, în contextul conflictului din Ucraina şi al noului Concept strategic NATO”.
„Voi găzdui, la finalul lunii, prima reuniune a miniştrilor de Externe NATO la Bucureşti. Acesta va fi un moment-cheie spre implementarea deciziilor substanţiale şi vizionare adoptate la cele două summituri NATO de anul acesta, cu un accent pe consolidarea posturii de descurajare şi apărare în regiunea Mării Negre. Miniştrii de Externe care se întâlnesc la Bucureşti vor reflecta la abordarea faţă de Rusia, inclusiv pe termen lung. Aştept cu nerăbdare discuţii şi decizii relevante pentru România, dar şi pentru celelalte state aliate, decizii care vor fi o bază pentru consolidarea posturii de apărare şi descurajare a NATO pe Flancul Estic”, a arătat ministrul de Externe.
Bogdan Aurescu a subliniat că „niciodată în istorie nu a mai existat o prezenţă aliată atât de mare în regiune şi pe întregul Flanc Estic, cu structuri, trupe şi capabilităţi”.
„În contextul ameninţării fără precedent care vine din partea Rusiei şi în contextul schimbărilor profunde în mediul de securitate, aliaţii NATO au dat din nou dovadă de unitate şi solidaritate, ceea ce demonstrează că NATO rămâne cea mai de succes alianţă politico-militară din istorie”, a precizat şeful diplomaţiei române.

Reuniunea miniştrilor de externe din 29/30 noiembrie este prima de acest fel organizată în Romania. Ea va cuprinde patru sesiuni referitoare la punerea în aplicare a deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.
La reuniune au fost invitate şi Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult