Acasa Top SecretArmata Ministerul Apărării de la București neagă informațiile ucrainenilor

Ministerul Apărării de la București neagă informațiile ucrainenilor

scris de Misu Andrei
138 Afisari

Tot oficialii ucraineni au anunțat că o rachetă rusească a survolat și spațiul aerian al României, informație negată de către reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. 

,,Stimați jurnaliști, informațiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spațiul aerian al României nu se confirmă. Vom reveni în scurt timp cu informații oficiale cu privire la această situație. Vă adresăm rugămintea de a nu difuza în spațiul public informații neverificate pe acest subiect”, a spus purtătorul de cuvânt al instituției Constantin Spînu.

Nu este prima dată, când spațiul aerian al Republicii Moldova este survolat ilegal de rachete rusești. Anul trecut, mai exact în data de 10 octombrie, Ministerul Apărării de la Chișinău a informat că au fost identificate trei rachete care au survolat spațiul aerian al țării, în contextul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor oraşe din Ucraina.

La fel, mai multe resturi sau rachete întregi au fost depistate pe teritoriul țării. Ultimul caz a avut loc luna trecută în nordul statului, unde bucățile unei rachete, care conțineau o cantitate de 80 de kilograme de explozibil, au fost depistate de polițiștii de frontieră.

Iar pe parcursul anului trecut, două rachete au fost găsite, una între care pe pe teritoriul satului Naslavcea din raionul Ocnița. Ca răspuns la incident, autorităţile de la Chișinău au declarat persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova.

Incidentul, la o zi după ce Zelenski a dezvăluit planurile Moscovei pentru Moldova

Incidentul are loc după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat public faptul că a înștiințat autoritățile de la Chișinău că Moscova urmărește destabilizarea Republicii Moldova. Informațiile proveneau din documente pe care a pus mâna intelligence-ul ucrainean. Precizările lui Zelenski au fost confirmate și de Chișinău.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult