Acasa Top SecretArmata Ministrul Apararii: Din cauza bugetului, Armata functioneaza aproape de „avarie”

Ministrul Apararii: Din cauza bugetului, Armata functioneaza aproape de „avarie”

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Armata Romana functioneaza aproape „de avarie”, din cauza bugetului insuficient alocat Ministerului Apararii in acest an, dar, cu toate acestea, se fac eforturi pentru indeplinirea misiunilor interne şi a celor din teatrele de operatiuni din strainatate, a declarat, luni, ministrul Gabriel Oprea.


Avem un buget, fata de cel de 2,30 la suta din PIB asumat cand am intrat in NATO, de 1,31, cam la fel cu cel de anul trecut. In acest context, circa 75-80 la suta sunt pentru salarii şi pensii şi 20 la suta raman pentru indeplinirea misiunilor din tara sau din strainatate. Este foarte greu, suntem aproape de avarie, dar cautam sa ne indeplinim misiunile şi in tara, şi mai ales in teatrele de operatiuni unde Armata Romana face o figura foarte buna şi este respectata„, a declarat, la Cluj-Napoca, ministrul Apararii, Gabriel Oprea.
Acesta a precizat ca Armata Romana poate nu este la fel de dotata ca celelalte armate, dar, cu toate acestea, este „respectata in teatrele de operatiuni„.
Intrebat de corespondentul MEDIAFAX daca spera la o rectificare bugetara pentru ministerul pe care il conduce, Oprea a raspuns ca nu crede ca in acest an va fi majorat bugetul MApN la o viitoare rectificare bugetara.
Nu cred ca in contextul actual putem vorbi de o majorare, dar este imperios necesar sa fim macar lasati cu acest buget ca sa putem sa ne indeplinim misiunile„, a spus Oprea.
Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a vizitat, luni, alaturi de ministrul Dezvoltarii Regionale şi Turismului, Elena Udrea, de primarul Sorin Apostu şi de alte oficialitati locale, amplasamentul unui viitor cartier ANL care va fi construit lana Cluj-Napoca, pe un teren apartinand MApN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult