Acasa Top SecretArmata Ministrul apărării din Polonia cere o prezență permanentă a NATO în Europa de Est

Ministrul apărării din Polonia cere o prezență permanentă a NATO în Europa de Est

scris de D.S.S.
13 afisari

Ministrul apărării din Polonia, Tomasz Siemoniak, a declarat luni că „politica agresivă a Rusiei nu poate fi stopată fără o prezență permanentă a NATO în Europa de Est, inclusiv în Polonia”, transmite EFE.

Tomasz Siemoniak

Tomasz Siemoniak

‘Ne-ar plăcea să avem o prezență mai importantă a forțelor americane și a forțelor NATO pe teritoriul polonez‘, a declarat Siemoniak presei locale, amintind că ‘s-a făcut deja un prim pas important odată cu staționarea pe teritoriul Poloniei de armament greu american’.

Siemoniak și-a exprimat încrederea că summitul NATO, care va avea loc în iulie 2016 la Varșovia, ‘va stabili în mod definitiv prezența permanentă de trupe NATO și va consolida mobilizarea de armament greu’. Totodată, Siemoniak a amintit că, în 2016, se așteaptă să înceapă construcția instalației antirachete de la Redzikowo, în nordul Poloniei.

‘Se întâmplă multe lucruri și este bine că opinia publică occidentală începe să înțeleagă că este imposibil să oprești politica agresivă a Rusiei fără să te bazezi pe o prezență fizică permanentă a NATO în Europa de Est’, a insistat ministrul polonez.

În opinia lui Siemoniak, dezbaterea din interiorul NATO pe tema prezenței permanente a unor unități militare în această parte a Europei ‘merge în direcție bună’, deși a admis că decizia finală este ‘încă foarte departe’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult