Acasa Top SecretArmata Ministrul francez al apărării, ţinta unui atentat la Kabul

Ministrul francez al apărării, ţinta unui atentat la Kabul

scris de D.S.S.
9 afisari

Ministrul francez al apărării, Gerard Longuet, a fost persoana vizată de atacul lansat luni în interiorul Ministerului Apărării de la Kabul, au indicat surse talibane, citate de AP şi AFP.

Gerard Longuet era sa fie omorat la Kabul

Gerard Longuet era sa fie omorat la Kabul

Un afgan îmbrăcat în uniformă al armatei afgane a deschis focul luni, în clădirea oficială, omorând cel puţin patru persoane.
Mişcarea talibană a revendicat acţiunea, afirmând că insurgenţi infiltraţi în minister corelat-o cu vizita ministrului apărării francez, care urma să întâlnească în sediul ministerului oficialităţi afgane.
Motivul celui mai recent atac este invadarea Afganistanului de armata franceză„, în cadrul coaliţiei internaţionale conduse de SUA şi NATO, a declarat purtătorul de cuvânt taliban Zabihullah Mujahid.
Surse franceze au explicat că Gerard Longuet nu se afla în clădirea oficială în timpul atacului.
Atacatorul au deschis focul asupra celorlalţi militari, dar a fost împuşcat mortal, a indicat un purtător de cuvânt militar afgan.
Imediat în zonă au fost trimise întăriri, iar accesul ziariştilor a fost blocat.
Situaţia continuă să fie confuză, la Ministerul Apărării din Kabul. Iniţial, s-a anunţat că o gardă de corp a fost ucisă şi două persoane rănite de un atacator sinucigaş. S-a spus fie că presupusul kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, fie că a fost împuşcat de soldaţi înainte de a acţiona.
Conform purtătorului de cuvânt al forţelor franceze în Afganistan, Gerard Longuet a sosit duminică la Kabul şi urma să se întâlnească cu oficialităţi militare afgane, dar nu se afla în interiorul Ministerului Apărării, în timpul atacului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult