Acasa Top SecretArmata Ministrul Gabriel Oprea va boteza fiul unui militar cazut la datorie in Afganistan

Ministrul Gabriel Oprea va boteza fiul unui militar cazut la datorie in Afganistan

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, il va boteza, la sfarsitul acestei saptamani, pe fiul sublocotentului post mortem Florin Badiceanu, cazut la datorie in Afganistan, in luna februarie.


Evenimentul va avea loc pe 29 mai, la biserica din satul Calotesti, comuna Budeasa, judetul Arges. Mihaela Badiceanu i-a ales baiatului (nascut pe 16 aprilie) numele de Florin, dupa numele tatalui sau, si Gabriel, dupa numele ministrului. „Nu imi este  deloc usor sa gasesc cuvintele de felicitare si, totodata, de imbarbatare pentru sotia si fiul unui erou cazut la datorie. Gabriel Florin nu isi va cunoaste tatal, dar va sti ca este fiul unui erou al acestei tari. Vreau ca peste ani sa ii pot spune privindu-l in ochi ca sunt mandru de tatal sau si ca ma bucur ca purtam cu totii cu demnitate si onoare uniforma armatei romane”, a afirma Gabriel Oprea, intr-o scrisoare adresata Mihaelei Badiceanu in luna aprilie. 

Sergentul-major Badiceanu Florin a murit iar fruntasul Zamfir Marian a fost ranit in urma unui atentat produs pe 23 februarie, in sudul Afganistanului. Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevra, executau o misiune de patrulare intr-o coloana formata din patru autovehicule HMMWV, in provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. In jurul orei 5.00 (ora Romaniei), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat in care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In urma deflagratiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuati de urgenta pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor. Pe timpul acordarii ingrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Badiceanu Florin a decedat. Subofiterul, promotie 2005, era la a doua misiune in Afganistan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult