Acasa Top SecretArmata Mircea Duşa a preluat mandatul de la Ministerul Apărării. Ce a declarat?

Mircea Duşa a preluat mandatul de la Ministerul Apărării. Ce a declarat?

scris de M.A.B.
17 afisari

Pentru 2013, priorităţile Armatei sunt modernizarea tehnicii de luptă, în special înlocuirea avioanelor supersonice MiG 21 LANCER cu unele mai moderne, a declarat Mircea Duşa, noul ministrul al Apărării Naţionale..

Mircea Duşa a preluat mandatul de la Ministerul Apărării Naţionale

Mircea Duşa a preluat mandatul de la Ministerul Apărării Naţionale (foto: Valentin Ciobîrcă/ MApN )

Ceremonia de învestire a lui Mircea Duşa în funcţia de ministru al Apărării Naţionale a avut loc sâmbătă, 22 decembrie, în jurul orei 7.45 dimineaţa, la sediul MApN. La activitate au participat viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Corneliu Dobriţoiu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, secretari de stat, comandanţi ai structurilor centrale din Ministerul Apărării Naţionale şi şefi ai categoriilor de forţe ale armatei. După ceremonie, Mircea Duşa şi generalul-locotenent Ştefan Dănilă au vorbit cu militarii din teatrele de operaţii în cadrul unei videoconferinţe.

Mircea Duşa a declarat la preluarea ştafetei că doreşte să ducă mai departe proiectele începute de fostul ministru Corneliu Dobriţoiu. „Este o onoare pentru mine să păşesc astăzi în această instituţie, în care, după Biserică, românii au cea mai mare încredere. Eşti emoţionat pentru că vezi oameni care îşi pun întreaga pricepere în slujba poporului român. Trebuie să apreciez faptul că, în aceşti ani, Armata a făcut eforturi deosebite şi că sute de militari se află încă în teatrele de operaţiuni şi îşi pun viaţa în pericol. Am văzut că obiectivele Armatei Române sunt complexe şi va trebui să facem împreună eforturi ca aceste obiective să fie realizate. Sperăm că începând cu anul 2013 să gasim soluţii şi să reuşim împreună cu Ministerul Finanţelor să finanţăm mai bine Armata„, a declarat Mircea Duşa.

MApN - Mircea Dusa

Mircea Duşa a declarat că doreşte să ducă mai departe proiectele începute de Corneliu Dobriţoiu

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a declarat sâmbătă că, în timpul în care s-a aflat la conducerea MAI, a reuşit să aducă instituţia pe primul loc în ceea ce priveşte eficienţa guvernanţei. „Eu am venit în MAI pe un scandal politic extraordinar. Am reuşit în patru luni de zile să aduc liniştea în minister, să fac ca Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe acea evaluare care se face pe eficienţa guvernanţei, să-l aduc pe primul loc. Până acum, pe primul loc era Ministerul Finanţelor. După patru luni de zile, după ce am încercat să aduc normalitatea, să detaşez MAI de politic şi să-l îndrept doar spre obiectivele pe care le are de realizat conform legii, există şi o apreciere. Am apreciat tot timpul că acei salariaţi ai MAI, poliţişti, jandarmi, pompieri sau poliţişti de frontieră, sigur cu necazurile care mai există că nu toţi oamenii întotdeauna sunt corecţi şi respectă legea, îşi fac datoria şi îşi pun zi de zi viaţa în pericol şi dovadă a fost în aceste zile când din nou am avut înzăpeziri în Botoşani, în partea de sud-este a României, iar salariaţii de la interne, în cooperare cu militarii şi unităţile pe care MApN le are dislocate, am încercat şi am făcut eforturi deosebite să salvăm vieţi omeneşti”, a mai spus Mircea Duşa.

4 comentarii

DXN 22-12-2012 - 17:18

mirciulica asta a dat cu verbu’n oamenii Toplitei si apoi in parlament, ca sa-i faca lu’ ponta 14 milioane de romani cu drept de vot in 2 saptamani, decalarandu-i: „Eu fac ce trebuie-n Interne! Iar numarul va fi conform!”
Acuma, marele toplitean, (care a demonstrat ca se pricepe si la managementul zapezilor anuntate cu o saptamana inainte!!! ) va fi cel care o sa-i dea altui mirciulica (dogaru) noi disponibilizati, iar lu’ Romania efsaisprezece secondhand si multa UE.
Cine pana mea mai e si derbedeul asta de dusha?

Vali 22-12-2012 - 17:31

Conform sondajului CCSB din septembrie-octombrie 2012 „Pompierii, Biserica si Armata raman in topul increderii romanilor, cu 95%, respectiv 79% si 77% avand foarte multa sau destul de multa incredere in aceste institutii”. De cand este biserica pe primul loc al increderii populatiei, domnule Dusa? Oricum, ca silvicultor si, mai apoi, economist, sper sa intelegeti cu ce se mananca armata. Si sa va zbateti pentru obtinerea de fonduri necesare pentru dotarea armatei. Iar daca reusiti sa impuneti factorilor de raspundere achizitia de avioane multirol care chiar sa corespunda cerintelor si nevoilor Romaniei si nu sa luam SH-urile F16 americane, date portughezilor, ar fi si mai OK.

DXN 23-12-2012 - 16:41

Si totusi, nu-mi spune nimeni cine e asta care a declarat “Eu fac ce trebuie-n Interne! Iar numarul va fi conform!” ?

LICA 23-12-2012 - 21:00

NENE DUSA , BATI CAMPII SI O SA FII O MAIMUTA NU MINISTRU, DEOARECE DOAR CUMATRUL GOPREA VA LUA DECIZII PESTE TINE IAR DUSMANUL NATIONAL TRAIOAN BASESCU NU ITI VA PERMITE SA MISTI IN FRONT. ARMATA ESTE O INSTITUTIE CARE A AJUNS BATAIA DE JOC A GUVERNANTILOR SI DE ACEEA AU FOST DECLARATI :”PERSONA NON GRATA IN ROMANIA PRIN DESFIINTAREA PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERA IN VREME CE MAGISTRATII MILITARI AU BENEFICIU IN CONTINUARE DE PENSII MILITARE , SI DESEMNATI CA FIIND „NESIMTITI”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult