Acasa Top SecretArmata Mircea Duşa: Avioane americane multirol F-16. 9 din Portugalia şi 3 din SUA

Mircea Duşa: Avioane americane multirol F-16. 9 din Portugalia şi 3 din SUA

scris de M.A.
653 Afisari

F-16: 9 din Portugalia şi 3 din SUA. Mircea Duşa a declarat, joi, la Colegiul Militar Liceal din Breaza că avioanele F-16 vor fi achiziţionate din Portugalia şi SUA. Este vorba despre un acord interguvernamental între România, Portugalia şi SUA.

Mircea Duşa: Avioane americane multirol F-16. 9 din Portugalia şi 3 din SUA

Mircea Duşa: Avioane americane multirol F-16. 9 din Portugalia şi 3 din SUA

“După negocieri cu cei care deţineau avioane compatibile cu avioanele din NATO şi cu avionica din NATO, am ajuns la concluzia să achiziţionăm avioane din Portugalia şi SUA, pentru că toată lumea vorbeşte de Portugalia, dar acesta este un acord interguvernamental între România, guvernul portughez şi guvernul Statelor Unite. (…) Anul trecut era vorba de nouă avioane, i-am convins pe partenerii americani să ne sprijine cu încă trei avioane, pentru a achiziţiona o flotilă completă, adică 12 avioane”, a spus Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, transmite Agerpres. El a explicat că în suma care va fi plătită etapizat de guvernul român intră inclusiv pregătirea unor piloţi şi a unor tehnicieni.

“În banii aceştia pe care îi va plăti România etapizat, începând din acest an, până în anul 2017, nu intră numai avioane. Aceşti bani înseamnă în primul rând achiziţionarea avioanelor, în al doilea rând modernizarea avioanelor, în al treilea rând modernizarea din punct de vedere al avionicii, achiziţia sistemului de război electronic, în al patrulea rând achiziţia muniţiei şi, nu în ultimul rând, pregătirea a 15 piloţi şi a 83 de tehnicieni”, a precizat ministrul Mircea Duşa.

De asemenea, el a arătat că este nevoie de modernizarea şi adaptarea infrastructurii din România pentru ca aceste avioane să poată fi operaţionale. ‘Pentru a putea fi operaţionale aceste avioane în România, trebuie să modernizăm şi să adaptăm şi infrastructura din România, adică aeroporturile de pe care vor opera aceste avioane, aeroportul de la Feteşti şi cel de la Câmpia Turzii’, a spus Duşa.

Mircea Duşa a participat, joi, la Breaza, la ceremonia de încheiere a anului şcolar 2012-2013 de la Colegiul Militar LicealDimitrie Cantemir„.

1 comentariu

Antibasistul 20-06-2013 - 20:38

Gunoaie-s vechituri, aceste sicrie zburatoare aceste F 16 la mina a treia!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS