Acasa Top SecretArmata Moscova: Putin a scos 14.000 de militari la parada de 9 mai VIDEO

Moscova: Putin a scos 14.000 de militari la parada de 9 mai VIDEO

scris de M.A.
6 afisari

Conducerea rusă a sărbătorit miercuri 67 de ani de la victoria asupra regimului nazist prin tradiţionala paradă în Piaţa Roşiei din Moscova, unde au defilat peste 14.000 de soldaţi şi a fost etalată tehnică militară.

Moscova - Parada de 9 mai

Moscova - Parada de 9 mai

Parada a debutat când orologiul Kremlinului a bătut ora 10.00 (9.00 ora României), în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, a premierului Dmitri Medvedev, după o recentă rocadă de posturi între cei doi, dar şi a fostului lider sovietic, Mihail Gorbaciov, transmite corespondentul Agerpres. În public s-au aflat peste o mie de veterani, cărora li se aduce un omagiu în această zi pentru curajul de care au dat dovadă şi suferinţele îndurate pe front. Între invitaţi, s-au numărat membri ai corpului diplomatic acreditat la Moscova.

Preşedintele Putin, învestit pe 7 mai în funcţie, după alte două mandate deţinute în perioada 2000-2008, le-a adresat tuturor un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii „slavei şi triumfului” poporului rus. Discursul preşedintelui a fost urmat de imnul Rusiei, cu aceeaşi melodie din perioada sovietică. Apoi 14.000 de militari au traversat în pas de defilare Piaţa Roşie. Apoi piaţa a fost zguduită de tehnica grea – blindate Tigr, BTR-80, tancuri T-90 şi obuziere autopropulsate de artilerie MSTA-S, sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf, descrise ca fiind „fără seamăn în lume”.

În încheiere, cinci elicoptere Mi-8MTV au purtat steagul Rusiei, pe cel al armatei şi ale categoriilor de arme (forţele terestre, aeriene, maritime) deasupra Pieţei Roşii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult