Acasa Top SecretArmata Moscova vrea sisteme antirachetă aeriene

Moscova vrea sisteme antirachetă aeriene

scris de M.A.
2 afisari

Următoarea generaţie de sisteme ruse de apărare antirachetă, aflată în prezent în curs de dezvoltare, va fi aeriană, a declarat fostul proiectant şef al corporaţiei Almaz-Antei, Igor Aşurbeili.

Racheta aer-aer (bharat-rakshak.com)

Racheta aer-aer (foto: bharat-rakshak.com)

„Racheta care va înlocui S-500 (ce urmează să fie dată în folosinţă în 2015 – n.r.) nu va fi terestră, ci aeriană„, a spus el, potrivit NewsIn, citată de realitatea.net.

Expertul a explicat că rachetele vor fi instalate la bordul avioanelor. „Va fi o aeronavă care va zbura, va controla terenul şi nu numai că va identifica ţintele, le va şi lovi”, a afirmat el.

Aşurbeili a precizat apărarea aerospaţială va fi bazată, în următorii 20-25 de ani, pe potenţial ştiinţific şi potenţial tehnologic, urmat de modernizarea a patru sisteme de rachete antiaeriene: Morfeu (rază scurtă de acţiune), Vitiaz (rază medie de acţiune), S-400 (rază lungă de acţiune) şi S-500 (antirachetă).

După 2015, Rusia va desfăşura noi sisteme de apărare antiaeriană S-500 în jurul Moscovei, a declarat un expert rus din domeniu.

„Termenul este stabilit într-un contract cu Ministrerul Apărării. Proiectul se află în faza de design”, a spus fostul expert-şef al Almaz-Antei, Igor Aşurbeili, pentru RIA Novosti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult