Acasa Top SecretArmata NATO bagă 1 miliard de dolari în apărarea antirachetă

NATO bagă 1 miliard de dolari în apărarea antirachetă

scris de M.A.
20 afisari

Membrii NATO s-au angajat să ofere peste 1 miliard de dolari pentru a asigura operaţionalitatea scutului antirachetă din Europa.

NATO bagă 1 miliard de dolari în apărarea antirachetă

NATO bagă 1 miliard de dolari în apărarea antirachetă

„La summitul de la Lisabona, şefi de stat şi de guvern ai NATO au decis şi extinderea programului NATO Active Layered Theater Ballistic Missile Defense (ALTBMD) pentru a servi drept o reţea de comandă, control şi comunicaţii care să sprijine această nouă capabilitate”, a declarat Frank A. Rose, consilier al subsecretarului de stat american pentru controlul armelor, cu ocazia celei de-a 8-a Conferinţe Internaţionale asupra Apărării Antirachetă de la Paris, transmite Agerpres.

„Aliaţii NATO s-au angajat să investească peste 1 miliard de dolari în infrastructura de comandă, control şi comunicaţii pentru a sprijini apărarea antirachetă a NATO„, a mai spus el.

Rusia şi NATO au căzut de acord să coopereze asupra sistemului de apărare antirachetă european cu ocazia summitului de la Lisabona din noiembrie 2010. NATO consideră că ar trebui să existe două sisteme independente care schimbă informaţii între ele, în timp ce Rusia agreează un sistem comun cu o interoperabilitate deplină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult