Acasa Top SecretArmata NATO, cinci baze în Europa de Est, inclusiv în România

NATO, cinci baze în Europa de Est, inclusiv în România

scris de D.S.S.
7 afisari

NATO intenționează să desfășoare cinci baze în Europa de Est, în țări precum Letonia, Lituania, Estonia, România și Polonia, scrie în ediția sa de duminică ziarul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de agenția Itar-Tass.

NATO,  cinci baze în Europa de Est, inclusiv în România

NATO, cinci baze în Europa de Est, inclusiv în România

Conform planurilor NATO, până la 600 de militari vor fi staționați la fiecare bază, scrie cotidianul german, fără alte amănunte, adăugând că planurile respective vor fi discutate detaliat la summitul NATO din Țara Galilor (Regatul Unit) din 5-6 septembrie.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat anterior, într-un interviu în același cotidian, că alianța dorește o prezență mai concretă în Europa de Est. Potrivit lui Rasmussen, la summitul NATO din Țara Galilor va fi luată o decizie privind sporirea eficienței forțelor NATO de reacție rapidă pentru a răspunde mult mai repede la noile amenințări.

Rasmussen a estimat că aceste forțe ”de avangardă” vor necesita crearea infrastructurii corespunzătoare în statele membre ale Alianței. El a declarat că aliații NATO din Est vor fi mulțumiți de acest plan. Alianța va lua toate măsurile necesare pentru a asigura apărarea și protecția eficientă a fiecărui stat membru al NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult