Acasa Top SecretArmata NATO: Consolidarea forţelor ruse din Crimeea subminează pacea

NATO: Consolidarea forţelor ruse din Crimeea subminează pacea

scris de Doru Dragomir
21 afisari

Alianţa militară a Vestului, NATO, a atras atenţia asupra dorinţei exprimate de Moscova de a-şi întări puterea militară prezentă în peninsula Crimeea.

Oana Lungescu, purtator cuvant  NATO

Oana Lungescu, purtator cuvant NATO

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a avertizat marţi că o consolidare a forţelor militare ruse din peninsula Crimeea va tensiona şi mai mult conflictul din Ucraina dintre Guvernul Kiev şi separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova. „O astfel de măsură ar putea duce doar la creşterea tensiunilor şi ar submina şi mai mult încetarea focului care este în vigoare, precum şi securitatea regiunii pe care acţiunile ruse au erodat-o grav”, a explicat Oana Lungescu, purtător de cuvânt al alianţei militare.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat anterior că armata rusă îşi va întări forţele prezente în peninsula Crimeea, informează Agerpres. „Situaţia din Ucraina s-a agravat puternic şi prezenţa militară străină s-a intensificat în apropierea imediată a frontierei noastre” a fost explicaţia oferită de oficialul rus pentru trimiterea de noi trupe.

Peste 1.000 de soldaţi ruşi încă mai luptă, potrivit NATO, de partea separatiştilor proruşi din regiunile Lugansk şi Doneţk.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult