Acasa Top SecretArmata NATO îşi ascute cuţitele în România

NATO îşi ascute cuţitele în România

scris de D.S.S.
53 afisari

Comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, Stephen J. Townsend, a declarat, miercuri, în judeţul Galaţi, că forţele armate ale NATO sunt ”ca un cuţit” al cărui tăiş va fi ascuţit, susţinând că România s-a dovedit a fi întotodeauna ”un partener puternic” în relaţia cu NATO şi SUA.
XVIII Airborne Corps Commander of NATO„Sunt două scopuri ale acestui exerciţiu. Primul scop este de a ne îmbunătăţi pregătirea, de a ne ascuţi cuţitele. Forţele armate al NATO sunt ca un cuţit şi vom ascuţi tăişul acelui cuţit. Al doilea obiectiv este de a demnostra capabilităţile pe care le avem, vom demonstra capabilităţile din două puncte de vedere, din punct de vedere al NATO, al aliaţilor şi prietenilor noştri din Europa, şi, de asemenea, ne vom demonstra capabilităţile pentru potenţialii noştri adversari, indiferent cine sunt ei”, a spus generalul-locotenent Stephen J. Townsend, care a participat, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, la exerciţiul militar multinaţional Swift Response 15.

El a mai afirmat că România s-a dovedit a fi întotdeauna ”un partener de încredere” al NATO.

România s-a dovedit întodeauna capabilă de a participa la exerciţiile făcute de NATO şi s-a dovedit a fi un partener de încredere şi am luptat alături de soldaţii români în războiul din Afganistan începând din 2001. Întodeauna România s-a dovedit a fi un partener puternic în relaţia cu NATO şi SUA”, a mai spus generalul american.

Stephen J. Townsend

Stephen J. Townsend

Generalul-locotenent Stephen J. Townsend, comandantul grupării operative întrunite şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, s-a numărat printre cei 230 de militari din Italia, Spania şi din Forţele Terestre ale SUA care au executat în Poligonul Smârdan, în cadrul exerciţiului militar mutinaţional Swift Response 15, un asalt aeropurtat.

Despre saltul cu paraşuta în Poligonul Smârdan, generalul american a spus că paraşutarea a fost foarte uşoară, dar că cineva a lasat bucăţi de sârmă ghimpată pe câmp şi din această cauză s-a înţepat la mână.

„Este un foarte bun câmp de luptă”, a mai spus zâmbind generalul.

Aproape simultan cu asaltul aeropurtat din Poligonul Smârdan, militari ai trupelor NATO s-au paraşutat şi în poligoanele Hohenfels din Germania şi Novo Selo din Bulgaria, unde se vor desfăşura şi antrenamente ulterioare.

Exerciţiul multinaţional Swift Response 15

Militari din Italia, Spania şi din Forţele Terestre ale SUA au executat un asalt aeropurtat, astăzi, în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului multinaţional Swift Response 15.

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro on 26 August 2015

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult