Acasa Top SecretArmata NATO nu pregăteşte intervenţii în Siria sau Iran

NATO nu pregăteşte intervenţii în Siria sau Iran

scris de M.A.
6 afisari

Alianţa Nord-Atlantică nu are în vedere nicio intervenţie militară în Siria sau în Iran, a dat asigurări, marţi, la Berlin, comandantul forţelor NATO în Europa, ca răspuns la recentele acuzaţii formulate de Rusia.

Amiralul James Stavridis (rferl.org)

Amiralul James Stavridis (foto: rferl.org)

„În ce priveşte Siria, pot să vă spun că, din punctul de vedere al NATO, nu există nicio planificare, nu efectuăm niciun studiu detaliat, doar supraveghem situaţia”, a declarat presei amiralul american James Stavridis, comandantul forţelor Alianţei în Europa, transmite Moldpres. „Mi se pare că, înainte ca NATO să aibă în vedere o intervenţie, ar trebui mai întâi o acţiune din partea Naţiunilor Unite şi a Ligii Arabe”, a explicat el.

„Nu văd nimic care să se mişte în acest sens, deci pentru moment rolul NATO este pur şi simplu de a supraveghea ce se întâmplă la graniţele sale”, a adăugat el. Referitor la Iran, Stavridis a subliniat că NATO nu este „deloc concentrată asupra unei potenţiale operaţiuni militare” în această ţară.

Anterior în cursul lunii, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, a amintit despre informaţii potrivit cărora membrii NATO au intenţia „de a transforma amestecul lor actual în treburile siriene în intervenţie militară directă”.

3 comentarii

anon de serviciu 25-01-2012 - 16:50

Bineînțeles că NU se pregătește o intervenție.

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 25-01-2012 - 17:24

Daca nu ma insel cumva R O M A N I A este membra cu drepturi depline in N A T O , participand activ in toate teatrele de operatii in care organizatia sus mentionata si-a asumat un rol. Nu inteleg in acest context de ce si aceasta stire a fost preluata de la MOLDPRES ! Ca si inca cateva aparute in ultima vreme!

Dorin C. 25-01-2012 - 19:13

Poate ziaristii de la „Ziua Veche” ne vor lamuri de ce Moldpres este mai activa decit ceea ce are Romania. Nu-i asa domnilor? Dinsii sint mult mai influenti si informati decit noi, cititorii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult