Acasa Top SecretArmata NATO nu se va retrage din Afganistan după 2014

NATO nu se va retrage din Afganistan după 2014

scris de M.A.
3 afisari

Forţele coaliţiei NATO nu vor părăsi Afganistanul după 2014, a declarat James Appathurai, emisarul special al Alianţei Nord-Atlantice pentru Asia Centrală şi Caucaz, într-un interviu acordat antenei ruse a postului de radio Deutsche Welle.

NATO in Afganistan (ISAF)

NATO in Afganistan (ISAF)

„Nu doar în regiune, ci chiar şi printre statele-membre NATO a apărut ideea greşită că NATO se va retrage din Afganistan până la 1 ianuarie 2015 şi regiunea va fi lăsată la latitudinea proprie. Acest lucru nu este adevărat 100% . Noi nu vom pleca până când afganii nu vor fi capabili să-şi asigure securitatea în mod independent”, a afirmat Appathurai, adăugând că NATO va aloca mijloace pentru ca aceştia să poată să se protejeze singuri. El a mai spus că, după 2014, NATO va rămâne în Afganistan în rol „de consilier” în toate domeniile în care va fi nevoie de ajutorul său. Recent, de teama unui eventual vid de putere în Afganistan, Rusia şi-a anunţat intenţia de a trimite trupe de frontieră la graniţa tadjiko-afgană. Reprezentantul NATO nu a dorit să comenteze în legătură cu această iniţiativă, limitându-se în a afirma că „dislocarea de grăniceri ruşi la graniţa cu Afganistanul este o problemă ce ţine de relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Tadjikistan”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult