Acasa Top SecretArmata NATO: Rachetele Patriot din Turcia, operaţionale în februarie

NATO: Rachetele Patriot din Turcia, operaţionale în februarie

scris de M.A.
10 afisari

Rachetele Patriot în curs de desfăşurare în Turcia pentru a răspunde ameninţării cu tiruri de rachete venite din Siria vor deveni operaţionale la începutul lunii februarie.

NATO: Rachetele Patriot din Turcia, operaţionale în februarie

NATO: Rachetele Patriot din Turcia, operaţionale în februarie

Anunţul a fost făcut luni de purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, transmite AFP. Transportul echipamentelor şi instalarea lor în sudul Turciei sunt în curs de la începutul lunii ianuarie şi vor continua în săptămânile următoare, a precizat Oana Lungescu, într-o declaraţie de presă, transmite Moldpres.

Miniştrii de externe din statele membre NATO au aprobat, la 4 decembrie, desfăşurarea de rachete sol-aer Patriot în sudul Turciei, după ce Ankara a prezentat o cerere oficială în acest sens. Scopul declarat al acestei măsuri este de a proteja teritoriul turc de eventuale rachete lansate din Siria, unde au loc lupte între trupele guvernamentale fidele regimului Bashar al-Assad şi forţele rebele.

În total, şase baterii de rachete sol-aer Patriot vor fi trimise în Turcia – câte două de către SUA, Olanda şi Germania. Mai multe sute de militari din aceste state vor fi desfăşuraţi pentru a asigura funcţionarea sistemelor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult