Acasa Top SecretArmata NATO se implică în tragedia de la Club Colectiv (video)

NATO se implică în tragedia de la Club Colectiv (video)

scris de D.S.S.
22 afisari

Bilanțul victimelor din clubul ”Colectiv” se ridică la 45, după ce, duminică seara, un membru al trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din 30 octombrie, care se afla într-un avion ce-l transfera la un spital din Elveția, a decedat.

08-0002-nato-strategic-airlift-capability-boeing-c-17a-globemasterUn număr de zece pacienți vor fi transferați cu avionul de tip C17 al NATO, a declarat duminică secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Raed Arafat a precizat că au intervenit modificări în privinţa răniţilor care vor fi transportaţi cu aeronava NATO, astfel încât vor pleca doar 10 pacienţi în Marea Britanie şi Norvegia, iar în Finlanda nu va mai fi transportat niciun rănit, deocamdată.

Potrivit lui Arafat, modificările au avut loc ca urmare a înrăutăţirii stării de sănătate a unora dintre cei 12 pacienţi aflaţi pe lista iniţială.

Astfel, pacientul care urma să ajungă în Finlanda va rămâne în Marea Britanie şi în Norvegia va merge doar un pacient.

„Pacienţii pe care voiam să-i luăm erau în total 12. Nu mai luăm 12. Statea a doi dintre ei s-a deteriorat. Au rămas 10, iar aceştia vor pleca în Marea Britanie şi in Norvegia. Pacientul care trebuia să meargă in Finlanda va rămâne în Marea Britanie”, a declarat Raed Arafat.

Aeronava urmează să decoleze spre Marea Britanie în jurul orei 22.45. Secretarul de stat a precizat ca avionul NATO este mult mai încăpător şi rapid decât avioanele Spartacus şi Hercules de care beneficiază aviaţia română.

Folosirea acestei aeronave a fost ideea MApN, a mai spus Arafat.

„Cu acest avion am redus timpul pentru misiune. Vor fi trei ore până în Marea Britanie”,a adăugat acesta.

Aeronava NATO urma să transporte, în cursul nopţii, 12 pacienţi în Marea Britanie (nouă), Norvegia (doi) şi Finlanda (unul), iar printre aceştia se va afla şi un adolescent în vârstă de 18 ani.

Pacienţii vor fi însoţiţi de medici români şi este posibil ca unii dintre ei să rămână în statele respective pentru a urmări evoluţia răniţilor, mai spun sursele citate.

O echipă franco-germană de medici este aşteptată la Bucureşti, ea fiind alcătuită de o comisie din mai multe state ale UE.

Până acum 22 de persoane rănite în incendiul din Colectiv au fost transportate spre clinci din străinătate, trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Răniţii în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate vor fi transportaţi şi cu un avion al NATO, aeronava putând efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele româneşti, a precizat, duminică dimineaţă, ministrul Apărării, Mircea Duşă.

Sprijinul NATO vine la solicitarea autorităţilor române. „Există un program la nivelul NATO la care şi România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziţie unul din aceste avioane.

Avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele pe care românii le au în dotare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult