Acasa Top SecretArmata NATO:  Sistem anti-aerian rus detectat ȋn estul Ucrainei

NATO:  Sistem anti-aerian rus detectat ȋn estul Ucrainei

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Un diplomat al NATO a anunțat cǎ un sitem antierian rus de tip Panțir S1 (sau SA-22) a fost depistat ȋn regiunea de est a Ucrainei, deținutǎ de separatiști pro-ruși.

NATO:  Sistem anti-aerian rus detectat ȋn estul Ucrainei (foto:article.wn.com)

NATO:  Sistem anti-aerian rus detectat ȋn estul Ucrainei (foto:article.wn.com)

Diplomatul NATO a reiterat cǎ deși prezența acestui sistem anti-aerian a fost confirmat, datele anchetei prǎbușirii avionului Malaysia Airlines (MH17) aratǎ cǎ la originea tirului ar fi tipul de rachete SA-11 sau Buk. Astfel prezența acestui tip de sistem anti-aerian Panțir S1 nici nu confirmǎ, nici nu infirmǎ prǎbușirea avionului malaezian, soldatǎ cu 298 de morți,  de cǎtre ruși.

Sistemele de rachete Panţir S1 (sau SA-22 în clasificarea NATO) sunt capabile să atingă orice ţinte aeriene pe o rază de 20 de kilometri şi la o altitudine de 15 kilometri. Conform mediafax, ele pot viza patru ţinte simultan, iar rachetele lor pot atinge o viteză de 1.300 de metri pe secundă.

Diplomatul NATO a mai precizat cǎ potrivit unor informații ucrainiene credibile, „în Ucraina au loc incursiuni ale trupelor ruse”. Acest expert a subliniat cǎ  Moscova a „pus capăt ambiguităţilor, devenind mai deschisă” în ce priveşte susţinerea sa acordată rebelilor, „doar că, oficial, ruşii nu revendică” aceste acţiuni, Rusia acuzȃnd Ucraina de un „război informaţional”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult