Acasa Top SecretArmata NATO trebuie să fie gata să recurgă la forța militară

NATO trebuie să fie gata să recurgă la forța militară

scris de D.S.S.
4 afisari

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord trebuie să fie pregătită să recurgă la forța militară în caz de nevoie, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, marți, la Bruxelles, informează Interfax-Ukraina.

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

„Trebuie să fim pregătiți să recurgem la forța militară în caz de necesitate”, a declarat el, cerând Federației Ruse să pună capăt acțiunilor de destabilizare a situației din Ucraina. În context, Stoltenberg a subliniat că datoria principală a NATO este de a garanta securitatea țărilor sale membre.

Jens Stoltenberg a confirmat, de asemenea, că Alianța Nord-Atlantică nu intenționează deocamdată să ia în considerare problema aderării Ucrainei la blocul militar nord-atlantic. „Această problemă (aderarea Ucrainei la NATO) nu este pe ordinea de zi”, a precizat înaltul reprezentant al Alianței. El a adăugat, potrivit agenției ucrainene de presă Unian, că la „summitul NATO de la București (din 2008) a fost luată decizia ca Ucraina și Georgia să devină (la un moment dat) state membre ale Alianței”, dar de atunci Kievul „nu s-a decis să depună o cerere de aderare” la organizație.

În același timp, Jens Stoltenberg a dat asigurări că NATO sprijină ideea unei politici a ușilor deschise. „Ideea politicii ușilor deschise este un mare succes. A mărit partea teritoriului Europei ce trăiește astăzi în libertate și democrație, a extins NATO. Astăzi noi protejăm aproape 1 miliard dintre locuitorii Europei și ai Americii de Nord”, a afirmat Stoltenberg. „Dar fiecare țară decide pentru sine dacă dorește să solicite statutul de membru sau nu. Ucraina a decis să nu ceară, așa că această problemă nu este acum pe ordinea de zi”, a insistat secretarul general al NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult