Acasa Top SecretArmata NATO trimite avioane și soldați în România. Scrisoarea oficială a lui Băsescu

NATO trimite avioane și soldați în România. Scrisoarea oficială a lui Băsescu

scris de C.S.
11 afisari

Traian Băsescu a înaintat Parlamentului o scrisoare datată 3 septembrie, prin care anunță în mod oficial intrarea şi staţionarea unor aeronave NATO și a circa 150-200 militari, în România.

Băsescu confirmă planurile NATO.

Băsescu confirmă planurile NATO.

”În temeiul şi în condiţiile Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea şi desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, am aprobat propunerile prim-ministrului referitoare la intrarea şi staţionarea în România a unui detaşament de aeronave şi a personalului aferent în funcţie de tipul aeronavelor dislocate, respectiv 150-250 de persoane, aparţinând altor state aliate, pe principiul rotaţiei, pentru executarea, alături de forţele naţionale, a misiunilor de Poliţie Aeriană NATO”, se precizează în scrisoarea preşedintelui.

Fondurile financiare necesare desfăşurării misiunilor de Poliţie Aeriană NATO referitoare la infrastructura şi mentenanţa acesteia vor fi asigurate de către ţara noastră, iar costurile pentru operarea şi mentenanţa aeronavelor NATO vor reveni naţiunii trimiţătoare.

Băsescu mai menţionează că, pe fondul crizei din Ucraina, la nivelul Alianţei Nord-Atlantice s-a aprobat un pachet de 18 măsuri imediate de reasigurare a aliaţilor, între acestea fiind şi întărirea misiunii de Poliţie Aeriană.

”În acest context, Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa a solicitat României sprijin pentru întărirea măsurilor de reasigurare a flancului sud-estic al Alianţei, prin integrarea unui detaşament de aeronave aparţinând unui alt stat membru NATO în forţele naţionale care execută misiunea de Poliţie Aeriană, cu o perioadă de dislocare între patru şi şase luni, urmând să fie înlocuit de alt detaşament, pe principiul rotaţiei, în funcţie de cerinţe şi de evoluţia situaţiei”, mai precizează Băsescu.

SCRISOAREA PREȘEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU

scrisoare

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult