Acasa Top SecretArmata NATO trimite patru nave de război în Marea Neagră

NATO trimite patru nave de război în Marea Neagră

scris de A.H.
15 afisari

NATO trimite patru nave de război în Marea Neagră. Acestea ar urma să ajungă în regiune în următoarele zile, până pe 7 septembrie, susțin surse militar-diplomatice din Rusia, citate de agenția ITAR-TASS.

Navele militare NATO se înghesuie în Marea Neagră.

Navele militare NATO se înghesuie în Marea Neagră.

Sursa mai mult sau mai puțin credibilă a comunicat, de asemenea, o listă a navelor NATO: distrugătorul american USS Ross, fregata franceză Commandant Birot, fregata spaniolă Juan de Bourbon și fregata canadiană Toronto. Primele două nave vor intra în apele Mării Negre miercuri, 3 septembrie, celelalte două urmând să sosească în zonă la 6 septembrie.

În contextul situației tensionate din Ucraina, NATO a trimis în apele Mării Negre mai multe nave de război dotate cu rachete și echipamente de ultimă generație. Printre acestea, distrugătoarele americane USS Donald Cook și USS Truxtun, fregata americană USS Taylor și fregatele franceze Dupleix și Dupuy de Lome.

Rusia nu s-a putut abține, reacționând de fiecare dată la prezența în Marea Neagră a acestor nave. Autoritățile de la Kremlin au cerut respectarea strictă a prevederilor Convenției de la Montreux. Documentul, semnat în 1936, limitează tonajul și durata prezenței navelor de război ale altor țări decât cele riverane Mării Negre. Experții ruși vorbesc de un ‘joc al nervilor’ cu privire la această concentrare de nave război ale NATO în apele Mării Negre și de ‘o presiune agresivă’ asupra Rusiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult