Acasa Top SecretArmata Nava de salvare şi recuperare USNS Grasp, la Constanţa

Nava de salvare şi recuperare USNS Grasp, la Constanţa

scris de D.S.S.
6 afisari

Nava de salvare şi recuperare USNS Grasp (T-ARS 51)  a sosit în portul Constanţa, unde va executa mai multe misiuni. USNS Grasp este una dintre cele patru nave aparţinând Comandamentului militar de transport maritim (Military Sealift Command) al Marinei SUA. Comandamentul asigură transportul de echipamente, combustibil, provizii şi muniţie pentru a susţine forţele americane din întreaga lume.

NAVA DE SALVARE ŞI RECUPERARE USNS GRASP

Nava USNS Grasp a sosit luni, 28 mai, în portul Constanţa, unde va rămâne timp de două săptămâni. Misiunea sa este aceea de a desfăşura exerciţii comune de scufundare în scopul creşterii capacităţii în rândul echipelor de scufundare din ţările partenere şi asigurării unui schimb profesional între participanţi. Pe durata vizitei în România, nava americană va întreprinde antrenamente, cu echipe de scufundare din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia şi Ucraina, la bordul navei, dar şi în apele teritoriale române.

România a fost aleasă să găzduiască antrenamentele echipelor de scufundare datorită experienţei dovedite a scafandrilor români şi datorită faptului că Centrul de Scafandri din cadrul Forţelor Navale Române este singurul din regiune dotat cu barocameră (incintă presurizabilă rezistentă la presiune).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult