Acasa Top SecretArmata Negocieri la Bucureşti pentru scutul antirachetă

Negocieri la Bucureşti pentru scutul antirachetă

scris de D.S.S.
3 afisari

A cincea rundă de negocieri pe tema participării României la sistemul de apărare antirachetă are loc, marţi, la Bucureşti, discuţiile urmând să se axeze în continuare pe negocierea cadrului juridic, informează MAE.


Centrul de comanda pentru sistemul antiracheta

Centrul de comanda pentru sistemul antiracheta


Delegaţia română va fi condusă de secretarul de stat Bogdan Aurescu şi va avea o componenţă interinstituţională. Delegaţia SUA va fi condusă de Frank Rose, adjunctul asistentului Secretarului de stat pentru controlul armamentelor.

„Cele două delegaţii vor continua, pe fondul rezultatelor pozitive ale rundelor anterioare, negocierea cadrului juridic care va reglementa cooperarea bilaterală în domeniul apărării antirachetă”, precizează MAE.

Aurescu şi Frank Rose vor avea de asemenea o întrevedere separată pentru discutarea aspectelor de securitate de interes comun.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, la 4 februarie 2010, invitaţia părţii americane, transmisă de Preşedintele SUA, Barack Obama, privind participarea României la dezvoltarea abordării adaptive în etape a sistemului de apărare antirachetă din Europa.

Noua abordare garantează acoperirea integrală a teritoriului României împotriva posibilelor ameninţări reprezentate de rachetele cu rază scurtă sau medie de acţiune.

3 comentarii

digital 07-03-2011 - 22:18

Cica erau odata Stefan cel Mare si armata sa intr- o lupta cu turcii.
Statea Stefan- Voda pe un deal si se uita inspre armata turcilor.
Deodata, ii vede pe turci calarind cu viteza mare spre el.
– Ostasi, pregatiti toate armele si intrati in formatie de lupta! spune el.
La care, unu’ mai important de pe- acolo:
– Maria ta, avem sabii, avem arcuri, avem sulite, da’ scuturi p**a.

caramache 08-03-2011 - 08:26

Scutul asta s-ar putea sa fie mai mult ofensiv si sa atraga ca un magnet rachetele nucleare rusesti. Amerecanii e hoti si vor sa ne bage in gura lupului, ca sa le fie lor mai bine.

codul x 09-03-2011 - 13:35

EXCELENT- ASA TREBUIE——–sa vina scutul.Nu vom mai fi niciodata in pericol.Micsorati si numarul rusilor care circula prin Romania si care sub forma de sovrom=uri au bagat ffff multi agenti g.r.u in tara.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult