Acasa Top SecretArmata Noi baze militare americane ȋn Alganistan. Rusia ȋngrijoratǎ

Noi baze militare americane ȋn Alganistan. Rusia ȋngrijoratǎ

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a anunțat cǎ Rusia este îngrijorată de instalarea unor noi baze militare americane în Afganistan, după retragerea trupelor NATO din regiune.

Afganistanul doreşte ajutorul SUA

Noi baze militare americane ȋn Alganistan. Rusia ȋngrijoratǎ

„Cu cât mai aproape este termenul limită pentru retragerea forţelor coaliţiei internaţionale (NATO) din Afganistan, cu atât mai siguri suntem că în domeniul securităţii acestui stat (Afganistan) există nişte probleme grave”, a declarat Lavrov, într-un interviu pentru postul de televiziune Russia Today, relatează agenţia rusă Itar-Tass. Moscova deţine informaţii, potrivit cărora, în prezent, nouă baze militare sunt în plin proces de construcţie în Afganistan, a adăugat el.

„Noi am întrebat cu ce scop în zonă vor fi menţinute trupe americane şi ni s-a spus că acest lucru este necesar pentru exerciţii de antrenament şi pentru operaţiuni militare, în caz de necesitate”, a declarat ministrul rus. Potrivit mediafax, Lavrov a insistat totuşi că acestă situaţie trebuie să fie clarificată.

1 comentariu

IngerAlbastru 10-10-2013 - 10:06

Alganistan … in titlu … credeam ca este o localitate noua!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult