Acasa Top SecretArmata Noi submarine nucleare pentru Marea Britanie

Noi submarine nucleare pentru Marea Britanie

scris de M.A.
3 afisari

Ministrul britanic al apărării, Philip Hammond, se pregăteşte să anunţe un contract în valoare de 1,5 miliarde de dolari privind dezvoltarea de reactoare pentru următoarea generaţie de submarine nucleare.

submarin

Noi submarine nucleare pentru Marea Britanie

Ele urmează să fie fabricate la fabrica Rolls-Royce din Raynesway, Derbyshire, unde 300 de noi locuri de muncă vor fi create. Contractul este parte a planurilor vizând înlocuirea submarinelor nucleare din clasa Vanguard. Decizia de a construi sau nu submarine ‘nu este necesar să fie luată înainte de 2016’, dar ‘comandăm acum ceea ce trebuie pentru a avea posibilitatea’ să fabricăm aceste nave dacă o astfel de decizie va fi luată, a declarat duminică pentru BBC ministrul Hammond.

Declaraţia sa riscă să provoace noi tensiuni în guvernul de coaliţie între conservatori şi liberal-democraţi. Conservatorii, începând cu primul ministru David Cameron, sunt susţinătorii unei modernizări a flotei de submarine, în timp ce liberal-democraţii propun soluţii alternative, costul ridicat al acestor nave nefăcând proiectul viabil într-o perioadă de austeritate, potrivit lor, transmite Agerpres.

Bugetul Ministerului Apărării din Marea Britanie pentru următorii patru ani a fost redus cu 8 %, în concordanţă cu planul de austeritate lansat la sfârşitul anului 2010. Securitatea tehnică a celor patru submarine nucleare cu lansatoare Vanguard, echipate cu rachete Trident, expiră în anii 2020, dar rachetele lor vor rămâne operaţionale până în 2042.

‘Ceea ce vom anunţa este un angajament de modernizare a uzinei Rolls-Royce din Derby (în centrul Angliei), care va construi aceste reactoare nucleare‘, a precizat ministrul apărării. Aceasta ar însemna păstrarea ‘competenţelor tehnice de înalt nivel în ţară pentru următorii 40-50 de ani’, a adăugat el.

16 comentarii

urbos 18-06-2012 - 17:01

Tot poza aia?

tomi 18-06-2012 - 17:43

Da urbos tot poza aia ,asa cum zici,si acea poza are sa-ti mai dea multe cosmare, descreieratule,crezi ca noi stam sa mincam seminte de dovleac si floarea soarelui si sa privim poalele Mariucai in timp ce scoate apa din fintina? Unii dorm la umbra salciei si altii sapa in plina arsita,si poti fluira a paguba cite zile ti-or mai fi ramas ca tot va bagam in buzunarul mic cu ambalaj cu tot,pui de lichea, putoarea mlastinilor.Unii infloresc altii se usuca-de invidie.
tomi

urbos 18-06-2012 - 19:11

Ji dane, spanzura-te, omoara-ti mai intai toata familia de paraziti si arunc-o la groapa comuna. Scuteste omenirea de a se mai murdari cu voi. Hai ca poti sobolane.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2012 - 19:24

Amice Tomi de data asta nu ai fost exact pe Target : Caci Ca Urbos/Sobru nu sant multi pe …bloguletz!a CANDIDAT la el la Pogoanele jud. Buzau sub sigla PNL si a iesit pe loc fruntas ! Cauta-l sub Sandel Dobre str . Unirii 793!Sa vedem Gruppen Fuhreru Crin cum se va …spala cu EL !

digital 18-06-2012 - 19:49

las mă lordule,nu te frece grij-ja de
Fuhrer!
ai tu ,alte griji mult mai mairi!
așa că,focusează-te,pă ălea!

Pribeagul 18-06-2012 - 18:35

Ce poza-i aia? Pare a fi o conserva…

Mai este mult pina la… Razboiul stelelor.

Salut 18-06-2012 - 17:26

VISUL DE AUR AL COMUNISMULUI
===========================
(de la fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi)

Se pune in aplicare zi de zi. Evident, nu pentru toata lumea (resursele E limitate, bre!), dar s-a inceput cu cei bogati si in numai 20-25 de secole se va ajunge si la cei saraci.

Stirea de azi e un alt exemplu. In traducere libera:

Datorita inteleptei conduceri private, Rolls-Royce e in kko pana deasupra nasului. Statul capitalist, Un Robin Hood modern, dar pe invers, hotaraste ca saracii de la Rolls-Royce sunt „too big to fail”…asa ca se intampla sa fie ajutati cu modesta suma de 1,5 miliarde doalari din taxele preabogatilor contribuabili, in buna parte cu salariul la limita de subzistenta.

Aferim

ValVerde 18-06-2012 - 18:25

$1.5 miliarde doar pentru proiectarea reactorului nuclear.
Intregul program de reinnoire a flotei de submarine nucleare o sa coste 25 miliarde de lire sterline.

Cind vor fi gata, vor utiliza submarinele vechi la Water World, sa se dea saracii cu submarinu’ pe tobogan.

Zici „aferim” ca nu sint banii tai…sint ai contribuabilului englez ?

BULA 18-06-2012 - 19:14

Se intampla cam pe invers de cum spui tu. Bogatiile se iau de la popor (albinele din stup) si merg catre securei ca voi, cu stramosi tot securei de aia rai din anii ’50. Si o mare suma de bani merge la sefii cei mari de la FMI, cum si pe vremea turcilor mergea aurul la sultan.

In loc sa taci ca porcul in dovleci, ma provoci ca sa ti-o dau peste nas. Ai limbaj si naravuri de parazit securist, nu de om care produce ceva.

Salut 18-06-2012 - 19:18

Vorbesti cumva cu personalitatea mea? ;-(

BULA 18-06-2012 - 19:31

M-am adresat alora din categoria ta, care sfideaza oamenii cinstiti si care nu se gandesc decat la furaciuni si smecherii.

Salut 18-06-2012 - 19:52

Eh, noroc ca ai dat peste mine, ca „ailalti din categoria mea” E cam suparaciosi si te trimit mintenas sa-ti controlezi originile.

Eh, aku, … nu de alta, dar pari sa ai o privire inteligenta, desi nu prea stii sa te eSprimi, (precum pisica mea)…
…spuneam ca sunt gata sa-ti ofer gratuit cateva sfaturi cand te adresezi „celor din categoria mea”:
– In primul rand, scoti degetelul din nas…ah, nu…nu il bagi in gura…mucii se sufla in batista sau intr-un servetel capitalist…nu se degusta !
– In al doilea rand, incetezi sa te scarpini intre diferitele imbinari ale corpului tau…aici o baie ar face efectiv minuni
– In al treilea rand, indepartezi de pe gurita, guleras si hainute „meniul zilei”… oh, din nou, sfanta H2O…si putem spune ca incepi sa arati mai aproape de specia Homo Sapiens Sapiens…poate oi fi veriga lipsa, mai stii?

Crezi ca poti face toate astea? Nu-ti depasesc posibilitatile?

tomi 20-06-2012 - 01:38

Stimabile Salut ceea ce i-ai recomandat lui BULA este meniul tau zilnic,pare interesant si vad ca dai dovada de mari cunostinte in domeniul reflexelor.
Mai am o intrebare; este obligatoriu de respectat ordinea punctajelor enumerate de tine?

Pribeagul 18-06-2012 - 18:42

„păstrarea ‘competenţelor tehnice de înalt nivel în ţară pentru următorii 40-50 de ani’”

Nu vor sa-i lase sa vina in… Romania. 🙂

Apropo… cum se impaca acesat actiune cu… libertatea?

Numai ai nostri sunt liberi ca pasarea cerului. Pot sa mearga unde vor.

Altii sunt tinuti in robie, au lanturi de… 1.5 mld dolari… 🙂

Salut 18-06-2012 - 19:05

Mda, da’ au „un sistem unitar de pensii”… 😉

Pribeagul 18-06-2012 - 19:45

Da, Salut.

Sansa tuturora, si mai ales a unora, ar fi ca sa existe sisteme unitare de pensii si salarii. Sisteme inatacabile.

Pai te trezesi ca vine unul de la organisme si spune: ce sistem inechitabil de pensii aveti. Ia, reformati-l! Si Basescu ce sa faca? Taie. De unde? Normal ar fi ca de la acei cu pensii nesimtite. 🙂 Dar te pui cu Basescu, gaseste el solutii…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult