Acasa Top SecretArmata Noua actualizare a sistemului antirachetă AEGIS, testată cu succes

Noua actualizare a sistemului antirachetă AEGIS, testată cu succes

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Agenţia pentru Apărare Antirachetă (MDA) a anunțat că US Navy a testat cu succes noua actualizare a sistemului de apărare antirachetă AEGIS, care va fi instalată și în România.

Noua actualizare a sistemului antirachetă AEGIS, testată cu succes (foto:upi.com)

Noua actualizare a sistemului antirachetă AEGIS, testată cu succes (foto:upi.com)

Distrugătorul USS John Paul Jones, cu baza la Pearl Harbor, a interceptat racheta balistică cu o rachetă ghidată de tip SM-3, lansată simultan cu două rachete de tip SM-2 care au interceptate rachetele de croazieră la joasă altitudine, conform MDA, parte a Departamentului Apărării. Testul, care a avut loc joi la ora 3:00 (ora României), a validat sistemul de apărarea antirachetă AEGIS construit de către Lockheed Martin Corp şi două rachete de tip diferit construite de Raytheon Co, precizează aceeaşi sursă.

Racheta de tip SM-3 este concepută pentru a distruge rachete balistice în spaţiu, potrivit producătorului Raytheon Co, un contractor al Apărării americane, iar rachetele de tip SM-2 ajută navele să apere spaţiul aerian din zona în care se află. Testul este a 29-a interceptare efectuată cu succes dintre cele 35 de încercări în cadrul programului AEGIS de când au început testele, în 2002, potrivit Star and Stripes. Actualizarea urmează să fie instalată la bordul distrugătoarelor americane dotate cu sistemul AEGIS şi face parte din sistemul AEGIS Ashore care urmează să devină operaţional în România.

NATO a inaugurat în octombrie instalaţia de la Deveselu, a cărei misiune este să apere Europa de Sud-Est de atacuri cu rachete balistice, potrivit mediafax. O instalaţie de acelaşi tip urmează să devină operaţională în Polonia în 2018, în vederea apărării Europei de Nord de rachete balistice intercontinentale. Testul efectuat cu succes are loc în contextul tensiunilor dintre SUA şi Rusia, după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea şi conflictul armat din estul Ucrainei între forţele ucrainene şi separatişti proruşi susţinuţi de ruşi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult