Acasa Top SecretArmata Nouă militari au fost răniți. Explozie în Poligonul Crasna, pe timpul unei ședințe de instruire cu grenade

Nouă militari au fost răniți. Explozie în Poligonul Crasna, pe timpul unei ședințe de instruire cu grenade

scris de D.S.S.
376 Afisari

Ministerul Apărării Naționale a precizat că nouă militari au fost răniți, dintre care unul are o rană gravă a un picior și a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Cele nouă victime au vârste cuprinse între 19 ani și 43 de ani. 

Alina Tarba, purtătorul de cuvânt al Unității Primiri Urgențe din Zalău comunică faptul că în momentul de față (ora 12:00) sunt preluate victimele, primele două ajunse în UPU fiind cele transportate de elicopterul SMURD.

Purtătorul de cuvânt al UPU Zalău transmite că cele două victime sunt cu plăgi deschise la nivelul membrelor inferioare și superioare (mâini și picioare) și se așteaptă diagnosticul medicilor.
Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău. 

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul.  Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

 

Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS