Noul Kalaşnikov. Rusia începe în 2013 producţia AK-12 | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata Noul Kalaşnikov. Rusia începe în 2013 producţia de serie a AK-12

Noul Kalaşnikov. Rusia începe în 2013 producţia de serie a AK-12

scris de M.A.
20 afisari

Rusia va începe din a doua jumătate a anului viitor producţia de serie a noului pistol-mitralieră Kalaşnikov AK-12, a anunţat vineri Izhmash, producătorul celei mai vândute arme de asalt.

Noul Kalaşnikov. Rusia începe în 2013 producţia de serie a AK-12

Noul Kalaşnikov. Rusia începe în 2013 producţia de serie a AK-12

Acest nou tip de pistol-mitralieră va fi baza conceperii unor alte arme pentru infanterie şi pentru trupele speciale, a afirmat Vladimir Zlobin, proiectantul-şef al companiei Izhmash, care produce aceste arme, transmite Ria Novosti. Anul trecut, preşedintele rus de la acea vreme, Dmitri Medvedev, l-a distins cu medalia de Erou al Rusiei pe Mihail Kalaşnikov, creatorul celebrei arme AK-47. Kalaşnikov a mărturisit în anul 2007, când s-au împlinit 60 de ani de la omologarea acestei arme, că naziştii sunt la originea conceperii ei, iar vocaţia lui iniţială a fost de a proiecta utilaje agricole.

Potrivit autorităţilor ruse, aproape 90% din automatele Kalaşnikov produse în lume nu sunt originale, fiind fabricate fără autorizaţie sau cu licenţe expirate.

Prototipul AK-12, succesoarea lui AK-47, a fost prezentat de Uzina “Izhmash” în februarie 2012.

6 comentarii

BULA 14-10-2012 - 06:12

Sunt convins ca se pot ucide oameni si cu fierotania asta, dar precis iti zdrelesti mainile cand vrei sa o folosesti. Nu are simplitatea si eficienta vechiului kalasnikov.

Tom Cc 14-10-2012 - 09:39

serios ???

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-10-2012 - 10:47

Bravos oblete ! Bwullache este specialist si in arme automate cu recul redus ! Esti poliglot d-le ce mai tura-vura ! Incepand de la galene, continuand cu diodele de germaniu si tranzistoarele seful de tarla din amfiteatrul Politehnicii Craiovene da dovada ca este un INTARZIAT al RENASTERII ! Luni sa te vad la dispensar ,sa-ti incasezi Bismutul ca vezi ,LUESUL avanseaza la DEBARA si acolo este deja instalata definitiv DE MENTzHA !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-10-2012 - 11:18

P.S @obletele poliglot Bwullache :,,Premieră în medicina privată: Tehnica ganglionului santinelă folosită în stadiile incipiente ale cancerului de sân la MedLife

MedLife introduce în premieră în medicina privată din România tehnica ganglionului santinelă pentru depistarea stării generale a ganglionilor axilari, în cazul femeilor diagnosticate cu cancer la sân în faze incipiente. Prin folosirea tehnicii ganglionului santinelă, multe dintre aceste femei pot evita limfadenectomia axilară (extirparea completă a ganglionilor axilari), o procedură invazivă care uneori poate fi urmată de complicaţii ale funcţionalităţii membrului superior.

Conceptul de ganglion santinelă se bazează pe teoria de diseminare secvenţială a celulelor tumorale pe cale limfatică. Când apare această diseminare, invazia se produce iniţial în primul ganglion care drenează limfa de la nivelul tumorii. Acest ganglion a fost denumit ganglion santinelă şi are rolul de a indica prezenţa sau absenţa metastazelor în ganglionii regionali.

Tehnica ganglionului santinelă foloseşte trasori radioactivi sau/și coloranţi vitali care se injectează în jurul tumorii apoi se efectuează o limfoscintigrafie, la intervale prestabilite, astfel încât să se poată identifica regiunea ganglionară în care drenează limfa. După injectarea trasorului, intervenția poate fi facută la 6 ore, 12 ore sau 24 ore, astfel încât să existe timp suficient de migrare a trasorului spre ganglionul santinelă. Identificarea intraoperatorie a ganglionului santinelă se va face cu ajutorul unui « gamma finder » (detector portabil intraoperator de radiații gamma – model GAMMA/PET-PROBE SYSTEM, First Sensor, Germania). Acesta va fi extras şi trimis laboratorului de anatomie patologică. Dacă acest ganglion nu este invadat tumoral, nu va fi necesară limfadenectomia regională completă, concluzie la care s-a ajuns dupa numeroase studii. Dacă însă ganglionul este invadat, restul ganglionilor limfatici pot fi şi aceştia afectaţi şi se va impune o limfadenectomie regională completă.

“De-a lungul anilor de experienţă, am observat că în cazul cancerelor de sân în care se practicau intervenţii radicale, nu toţi ganglionii erau invadaţi tumoral. Astfel, extirparea tuturor grupelor ganglionare era o manevră care se impunea în lipsa unei alte soluţii, însă era excesivă şi invazivă în acelaşi timp. Sunt bucuros că avem şansa să efectuăm tehnica ganglionului santinelă, de rutină, în cadrul MedLife, fiind dealtfel o premieră pentru medicina privată, şi putem oferi mai multor femei o speranţă în plus pentru tratarea şi vindecarea cancerului de sân depistat în stadii incipiente“ a declarat dr. Gabriel Cristian Viişoreanu, medic specialist ecografie intervenţională la MedLife Griviţa.

Studii recente au arătat că doar 20-30% din cazurile cu cancer mamar prezintă diseminare neoplazică ganglionară, aşadar 70-80% din cazuri prezintă ganglioni axilari sănătoşi, iar limfadenectomia axilară este inutilă. Reactiile adverse dupa limfadenectomia regionala sunt severe: edem limfatic, serom axilar, durere cronică persistentă, tulburări de sensibilitate, unele dintre acestea manifestindu-se toată viață, altele imposibil de “ascuns” și suportat.

Statisticile arată că anul trecut 6.000 de românce au fost diagnosticate cu cancer de sân. Dintre acestea, 4.000 mor, cele mai multe având până în 45 de ani. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, 90% dintre femei au aflat despre boală într-o formă avansată, ceea ce scade dramatic şansele de supravieţuire. În schimb, rata de supravieţuire în situaţia descoperirii din timp a cancerului de sân în stadii incipiente este de 98%.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, acestea din urmă constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Recent, MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizatia Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din Capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului internaţional realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii patru ani, studiile de piaţă IMAS derulate la nivel naţional plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat anul acesta premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.” A ajuns si in RO.mania aceasta aplicatie ,pe care am incercat sa te informez, dar tu LANGA ca de obicei !

BULA 14-10-2012 - 20:45

Te scremusi degeaba cu explicatia, ca nu e asa cum spui. La cancerul de col uterin sunt alti ganglioni implicati. Se vede ca nu esti medic oncolog. Esti de la servicii, de asta mi-ai copiat toate comentariile si faci referire la ele cand vrei sa ma combati pe forum.
Nu cunosti nici ce dotari sunt in spitalele romanesti. Bagi chifle cu texte luate de pe internet.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult