Acasa Top SecretArmata Noutăţi despre NASA şi exerciţii militare

Noutăţi despre NASA şi exerciţii militare

scris de Marin Neacșu
3.260 Afisari

Pe data de 17 Octombrie – Doamne ce departe mi se pare data asta , dacă mă gândesc la iminenţa apropierii  lui Elenin – NASA va trimite un echipaj internaţional de astronauţi în Oceanul Atlantic pentru a testa noi soluţii privind provocările tehnice care pot apărea pe timpul explorării unui .. asteroid.

Noutăţi despre NASA şi exerciţii militare

Ciudat. Omenirea nu a reuşit să exploreze nici oceanele planetare, Polul Sud are încă mistere-cel puţin pentru profani – Luna ne arată numai faţa pe care vrea ea să o vedem, Marte este un pod prea îndepărtat, dar NASA caută ”soluţii noi” privind explorarea unui asteroid. De ce este această problemă atât de importantă acuma când  lumea vorbeşte despre buncărul din Denver, despre conferinţele astrologilor care se vor  aduna tot în Denver, despre apropierea cometei Elenin şi o eventuală catastrofă, ştie numai NASA.

Misiunea va fi condusă de Shannon Walker, astronaut  NASA şi fost component al Staţiei Orbitale Internaţionale , din ea mai fac parte astronauţi din Canada şi Japonia şi se va desfăşura la bordul Laboratorului  de Explorare Subacvatică, lângă Key Largo. Laboratorul  aparţine Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei (NOOA)  care este în custodia Universităţii Wilmington  din Carolina de Nord. Echipajul  va fi monitorizat de un grup de trei exploratori marini  şi însoţit de un alt submersibil, cu un echipaj de alţi trei astronauţi veterani, aparţinând NASA.

Aceasta este prima misiune care simulează explorarea unui asteroid şi va desfăşura un complex program de cooperare între submarine şi echipajul aflat în casa de sub ape. Bill Todd, conducătorul Proiectului NEEMO ( NASA Extreme Environment Mission Operations)  a specificat faptul că  “cercetarea provocărilor oferite de explorarea suprafeţei unui asteroid în mediu marin, va fi foarte incitant pentru fanii  pionieratului  în explorări, cum au fost Cousteau şi Amstrong“. 

Noutăţi despre NASA şi exerciţii militare

Misiunea va urmări  trei aspecte în ceea ce priveşte explorarea unui asteroid şi anume  cum să ancoreze pe suprafaţă, cum să se deplaseze şi cum să culeagă date. Spre deosebire de Lună sau Marte, un asteroid nu va avea sau va avea foarte puţină forţă gravitaţională şi atunci, în mod cert, va trebui ca nava exploratoare să fie ancorată. Misiunea va testa şi încerca diferite metode de ancorare iar inginerii şi exploratorii vor evalua diferite strategii de instalare şi deplasare a intrumentarului  pe o suprafaţă fără gravitaţie.

Acestea ar fi datele puse la dispozitie de NASA. Nu pot să nu mă întreb de ce se cheltuiesc atât de mulţi bani pentru o problemă ipotetică şi aparent lipsită de aplicabilitate în următoarele decenii. Ar fi însă foarte bine venită dacă Pământul va avea în viitorul mai apropiat şansa de a se apropia de un asteroid sau viceversa sau dacă s-ar rezolva problema deplasării cu viteze superioare vitezei luminii sau dacă Pământul se apropie de un sfârşit inevitabil şi se caută locuri de evadare. Toate acestea însă sunt nonsensuri, s-au dat sigurări că nu este nicio problemă. Asta pare să spună şi faptul că simultan, în SUA, la Denver şi în  Russia, Kazakhstan, Tajikistan şi Kyrgyzstan au loc exerciţii militare mai speciale.

Exercitiile  militare americane purtând numele de cod  Operation Mountain Guardian Emergency Exercise au loc  în Denver-Colorado între  21-27 septembrie. Exerciţiul este un eveniment finanţat de Departamentul de Securitate Internă (DHS) prin FEMA Regiunea VIII, precum şi de Departamentul Statului Colorado  pentru Securitate Internă. Până pe 27 septembrie va fi prezentă acolo şi întreaga familie a preşedintelui Obama, de asemeni înalţi reprezentanţi NASA şi oficiali militari.

Se spune că guvernul  ar fi în mare agitaţie, vor fi mobilizate echipamente, trupe, mari resurse în toată ţara, cu nivel maxim de alertă pe 27 septembrie, iar  acţiunea  va fi supravegheată de către preşedintele Obama în cel mai sigur buncăr situat sub Aeroportul Internaţional Denver.

Operation Mountain Guardian Emergency Exercise

Ce coincidenţă: Pe 11 septembrie 2001, vicepreşedintele american se afla la central NORAD unde se desfăşura un exerciţiu care simula un atac terorist cu avioane asupra turnurilor gemene. Pe de altă parte, mai spre Est, şapte ţări fost sovietice care formează Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă, desfăşoară un exerciţiu militar strategic cu nume de cod CENTRU 2011. Ştire anunţată de Ministerul Rus al Apărării. Conform declaraţiei, exerciţiul începe luni şi se va desfăşura în Rusia, Kazakhstan, Tajikistan şi Kyrgyzstan. Organizaţia a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă o alianţă militară interguvernamentală. Din ea fac parte şapte ţări : Armenia, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Russia, Tajikistan şi Uzbekistan. Se anunţă că exerciţiul va dura până luni, 26 septembrie, va testa stadiul reformei militare a Rusiei şi –altă coincidenţă- şi aici va participa preşedintele , dar al Rusiei, Medvedev.

Interesant este că SUA a informat partea rusă, conform obligaţiilor ce le  revin din programul Salt I, despre exerciţiul său, deoarece cuprinde măsuri  de apărare  la atac nuclear.

La noi, nu avem informaţii, dar cred că încă se mai desfăşoară exerciţiile armatei israeliene prin Bucegi.

1 comentariu

sageata 26-09-2011 - 20:17

Prin ianuarie 2011 NASA dadea un comunicat .”Un asteroid gigant se indreapta catre Pamant!”
Specialistii de la NASA sustineu ca diametrul asteroidului este de aproape 400 de metri, iar un corp ceresc cu asemenea dimensiuni vezi o data la 30 de ani.
Mai spuneau ei ca n-avem motive de ingrijorare., pentru ca chiar daca masa imensa de roca stelara se va afla pe 8 noiembrie intre noi si Luna, traiectoria estimata arata ca aceasta va ocoli scoarta terestra.
Mai spuneau ei ca asteroidul a fost descoperit in 2005 si de atunci este monitorizat in permanenta.Poate pentru acest asteroid se pregatesc acuma.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS