Acasa Top SecretArmata Nu a mai rămas niciun arestat în dosarul angajărilor ilegale de la MApN

Nu a mai rămas niciun arestat în dosarul angajărilor ilegale de la MApN

scris de D.S.S.
10 afisari

Generalul Marian Ion, singurul acuzat din dosarul angajărilor ilegale din MApN pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat rămânerea în arest, ar putea fi eliberat, după ce judecătorii instanţei supreme au decis, sâmbătă, să respingă cererea de prelungire a arestării.

generalii Mihai Chirita si Marian Ion

generalii Mihai Chirita si Marian Ion

DNA a cerut judecătorilor ca doar generalul Marian Ion să rămână în arest pentru că ceilalţi patru inculpaţi din dosar au ajutat la extinderea anchetei, potrivit Realitatea TV.
Ancheta DNA vizează o reţea care ar fi sprijinit angajarea şi promovarea ilegală a cel puţin 500 de militari.
Generalii Marian Ion şi Mihai Chiriţă, precum şi ofiţerii Dan Crăciuneanu, Vasile Belciug şi Crinu Ionuţ Onel au fost arestaţi preventiv, în decembrie 2010, prin decizia Completului de 5 Judecători al ÎCCJ, care a dispus definitiv emiterea de mandate de arestare pe numele celor cinci. Astfel, Completul de 5 judecători a decis definitiv, cu opinie majoritară, admiterea recursului DNA, casarea deciziei anterioare a ÎCCJ, care i-a lăsat pe cei cinci în libertate, şi emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor cinci ofiţeri. Ulterior, cei cinci au fost suspendaţi din funcţii, prin ordin al ministrului Apărării Naţionale.
Generalii Mihai Chiriţă şi Marian Ion, precum şi ceilalţi trei ofiţeri, au promovat ilegal candidaţi la concursuri pentru admitere în structurile MApN, contra unor sume de bani, folosindu-se de puterea funcţiilor şi gradelor deţinute, potrivit DNA. Procurorii au făcut recurs la hotărârea instanţei supreme.

3 comentarii

Didos 13-02-2011 - 18:01

Sa le dea dumnezeu sanatate, caci nu sunt cu nimic vinovati ; alti nenorociti se agata de ei aiurea . Ei sunt curati ca lacrima ! Propun ca nemernicii care ii acuza pe nedrept sa fie spanzurati, apoi impuscati si in final inecati ; sa se invete minte sa se mai lege de oameni onesti. Totusi de ce nu se agata de altii, cum ar fi , de exemplu, badea Gheorghe din Vascauti?

Rusu 13-02-2011 - 20:03

Magistratii de la ICCJ,sub conducerea cuplului Costiniu,si-a facut din nou datoria fata de „retea”.

descultu 18-02-2011 - 11:47

Totusi, nu e de vina soferul? Sau ala de la poarta institutiei?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult