Acasa Top SecretArmata Nu vă speriați ! O formație amplă de elicoptere „Black Hawk” survolează România

Nu vă speriați ! O formație amplă de elicoptere „Black Hawk” survolează România

scris de D.S.S.
293 Afisari

 În perioada 12   16 martie, aproximativ 10 elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la baza Mihail Kogălniceanu, din România, către bazele de antrenament din  Letonia. 

 Elicopterele „Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii Atlantic Resolve 

 În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea orașelor București, Sibiu și Satu Mare să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor. 

 Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului. 

Începând cu luna aprilie 2014, Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operațiunii „Atlantic Resolve” a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităților din Statele Unite în misiuni de rotație de nouă luni în Europa. Dislocarea forțelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite față de NATO și de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaționale, în comun, operațiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporește interoperabilitatea și îmbunătățește legăturile dintre armatele aliate și partenere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult