Acasa Top SecretArmata Numărul militarilor NATO în România crește anul viitor de la 1.500 la 4.000

Numărul militarilor NATO în România crește anul viitor de la 1.500 la 4.000

scris de D.S.S.
223 Afisari

Grupul de luptă NATO din România de la baza Cincu va fi ridicat în 2025 la nivel de brigadă și va avea în componență circa 4.000 de militari aliați, față de ce circa 1.500 din prezent, a declarat joi generalul francez Loïc Girard, Senior National Representative în România și șeful grupului de luptă. Din cei 4.000 de militari NATO, majoritatea vor fi francezi, dat fiind că Franța este națiune-cadru pentru grupul de luptă NATO din România.

Ceilalți militari desfășurați la Cincu vor fi din Belgia, Luxemburg și alte state membre NATO.

Pe lângă militari, Franța va aduce în total în România și circa 50 de tancuri Leclerc, a mai spus generalul francez Loïc Girard într-o discuție cu jurnaliști români.

În plus, Franța va aduce în România și alte echipamente de artilerie, infanterie și logistice.

Ridicarea grupului de luptă NATO din România la nivel de brigadă reprezintă o prioritate majoră pentru București, iar o decizie finală e așteptată la summitul NATO de la Washington din acest an.

Decizia aliată de a crește numărul militari francezi și din alte state NATO pe teritoriul României vine pe fondul invaziei ruse în Ucraina și al posturii agresive a Moscovei în regiune.

În ultimele luni, mai mulți lideri politici și militari din state membre NATO au avertizat că Rusia ar putea ataca un stat membru NATO în următorii ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS