Acasa Top SecretArmata O femeie din Tzahal va fi avansată la gradul de general

O femeie din Tzahal va fi avansată la gradul de general

scris de Ion Petrescu
17 afisari

Colonelul Rachel Tevet-Wiesel este noul consilier pe probleme feminine în Forţa de Apărare a Israelului.  

 
 
 

Colonelul Rachel Tevet-Wiesel este noul consilier pe probleme feminine în Forţa de Apărare a Israelului

Ştiţi cum începe o dimineaţă la ministerul apărării din Israel?

Cu un şuvoi de oameni în uniformă, majoritatea extrem de tineri. O bună parte dintre purtătorii ţinutei militare de campanie, cu bocanci, centură şi un rucsac modern pe umăr, sunt profesionişti cu …cosiţe.

Una dintre aceste femei, Rachel Tevet-Wiesel, care are gradul de colonel, a fost numită, de şeful statului major al armatei israeliene, generalul Benny Gantz, pe 8 august a.c., pe postul de consilier pe probleme feminine, în cadrul Tzahal/IDF/Forţa de Apărare a Israelului.
Imediat ce va fi instalată în noua funcţie, doamna colonel Tevet-Wilson va fi promovată la gradul de general de brigadă. O asemenea procedură nu există în armata română, unde ofiţerii sunt, nu rareori, doar… împuterniciţi la comandă, iar numirea nu atrage, după sine, şi avansarea firească la gradul superior.

Până în prezent, doamna Wiesel a fost preşedintele Districtului Central şi al Forţelor Aeriene din Tribunalul Militar.

Fondată în 2001, structura consilierului pentru probleme feminine din IDF funcţionează ca o unitate militare aparte, ce promovează emanciparea femeilor şi le ajută să aibă şanse egale, în cariera armelor. Această unitate vizează monitorizarea şi perfecţionarea diferitelor zone unde au serviciul militar femeile din Tzahal, inclusiv în domeniile cercetării, instruirii şi reprezentării în faţa mass-media. Consilierul este responsabil pentru sprijinirea femeilor în depăşirea barierelor profesionale.

Predecesoarea doamnei Wiesel este generalul de brigadă Gila Kalifi-Amir, care a avut această funcţie în ultimii doi ani. 

 
 

Generalul de brigadă Gila Kalifi-Amir

Aceasta a fost prima femeie care a absolvit cursul de comandanţi de brigadă. Într-o succintă evaluare a propriului mandat, Gila Kalifi-Amir a declarat:
“Spre deosebire de înainte, femeile de azi pot activa mai mult de doi ani, pe o funcţie, şi au mai multe posturi disponibile, inclusiv în cadrul structurilor de supraveghere, a zborurilor militare. Prin urmare, un câmp întreg de posturi, în cadrul structurii de luptă, a fost deschis “.

Cuvântul supraveghere include şi centrele cu monitoare TV, ale IDF, pentru supervizarea gardului de sârmă ridicat între teritoriile palestiniene şi cele asumate

27 comentarii

jan dinu 12-08-2011 - 18:17

Sub comanda ei , ashi accepta s-a fiu shi soldat …
daca m-a lasa o data s-o cuceresc in pat …numai daca nu are barbat !
JD-USA

Ghita Bizonu' 12-08-2011 - 21:14

O cestie mai putin cunoscute. Cand te adresezi oficial unui astfel de doamne ii zici „domnule gradul” Ca domna colonel este sotia !Asa ca o femeie colonel in exercitzu functiunii este „domnul colone!”

Dr.Weissman 13-08-2011 - 09:04

Ce usor poti fi identificat domnule,nume si pronume,adresa si locatie
in actuala era a tehnologiilor mai ales pe care le detinem .Israeul este pe
locul I in lume.
Cauta sa te tratezi pana nu e prea tarziu,indiferent ce varsta ai vipera…..

Cainele Care Nu Latra 13-08-2011 - 09:53

Las-o mai moale cu amenintarile, ca nu se stie cine pe cine va beli in cele din urma.
Manca-ti hamburger-ul pe furis si te face mai destept decat esti.

urbos 13-08-2011 - 14:12

Au trecut iar la amenintari lepadaturile astea ji dovesti?

Doru Dragomir 13-08-2011 - 14:26

Urbos, te-am mai atentionat ca nu suntem de acord pe acest forum cu atacurile la persoana si folosirea unui limbaj suburban. Daca nu iti revizuiesti limbajul in cadrul postarilor pe forumul ziuaveche.ro, comentariile tale vor fi moderate cu multa atentie, urmand ca in cazul in care persisti in a nu respecta regulile sa nu mai poti posta deloc. Sper ca vei da dovada de intelegere si vei tine cont de sugestia noastra. O yi buna.

urbos 13-08-2011 - 14:49

Mie mi se pare ca amenintarile sint mai grave decat limbajul „suburban”. Ce atac la persoana poat efi mai explicit decat amenintarea?
Cred ca unu care ameninta(nu e prima data) ar trebui eliminat din start, in schimb vad ca mi s-a taiat un comentariu care nu era atac la persoana.

gogu 13-08-2011 - 21:59

antisemitismul face casa buna cu prostia din alcolism care e cronica la unii

Cercul 13-08-2011 - 15:11

Pozele astea sunt cenzurate? Ca n-apar bine.

Cercul 13-08-2011 - 16:54

Astia din armata au avut mereu probleme cu limba si gramatica. La o recrutare, ii puneau pe copilasi sa spuna numele si pronumele. Asta ar fi : Basescu El, Udrea Ea, si nici unul n-are nume de botez.
Ar avea o scuza ca se da admitere la armata matematica, dar si matematica are limba proprie cu gramatica proprie.

meridor 13-08-2011 - 19:12

urbos!considera foarte serioasa postarea d-lui Dr.Weissman,ea nu este deloc intamplatoare,omul nu si-a ales un nick e un nume a unui tip ce nu a aparut decat intamplator.
Dumneata si inca 2-3 ca dumneata pompeaza pe pe forumuri p ura inversuna,rasista si antisemita la adresa evreilor.
Domnule aceasta boala este un antisemitism iradacinat in mult ca dumneata,asta nu o sa aduca niciodata bine societatii in care traim,vor fi un bumerang,asa cum au mai fost.
Nu iti scapa prilejul sa jignesti pe toti cu insulta de jidani si sobolani……
Nu esti niciodata la subiect decat sa inciti la ura,o sa vina vremea cand o sa se inchida si acest forum din aceleas motive ca la ZIUA.
In ce priveste a fi identificat e o pura realitate pe care Israelul si USA le detin cu precizie,indiferent sub ce Nick postezi.
Un Hacker pregatit in acest sens se duce prin metida IP in lant si te gaseste cu tot ce vrei…..inclusiv telefoane si date publice legate de tine si………
Duminica buna!

urbos 13-08-2011 - 20:23

Taci ma scarnavie, nu faci decat sa confirmi ca ce spun eu si altii e adevarat.
Adica voi animalelor amenintati si tot ailalti sint plini de ura. Rasisti sint sobolanii tai, xenofobi pana in prasele. Sinteti un neam de taraturi care vor sfarsi ca niste taraturi. In rest, japitele tale sint pe duca pana si in America, hai sictir si mars d-aici.

Tache 14-08-2011 - 00:11

Cine se leaga de un fir de par din capul copilasilor mei, va avea de-a face cu Mine, spune Iisus Hristos in Evanghelii….

Domnule Weissman ( Albu ), incepi o actiune careia nu ai cum sa-i stii finalul.

Un sfat prietenesc: las-o balta !

Doru Dragomir 14-08-2011 - 01:25

Va atrag atentia asupra mesajelor pe care le postati….nu incitati la violenta si nu jigniti, indiferent de numele pe care le folositi pe acest forum !!!!!

Tache 13-08-2011 - 22:22

Doua povestiri despre circulatia monetara, din seria

Un rus ajunge intr-un orasel din Statele Unite si vrea sa se cazeze la un motel. Intra in holul motelului , vorbeste cu patronul si pune o bancnota de 100 de dolari pe tejghea. Este preluat de un angajat, sa viziteze camerele motelului.
In timpul acesta, patronul ia cei 100 de dolari si se duce la macelar, sa plateasca datoria de 100 de dolari pe care o avea la acesta. Macelarul ia cei 100 de dolari si se duce la benzinar, sa-si plateasca datoria, iar benzinarul se duce la o prostituata sa-si plateasca datoria, cu aceeasi bancnota de 100 de dolari. Prostituata ia cei 100 de dolari si se duce la motel, unde ii pune pe tejghea, pentru ca adusese clienti la acel motel si suta de dolari reprezenta datoria ei catre patronul motelului.
Intre timp coboara rusul, ia bancnota de 100 de dolari de pe tejghea, spune ca nu-i place nicio camera si pleaca. In felul acesta s-a realizat circulatia monetara in acel orasel.

In a doua povestire, Itzik si Shtrul se plimbau pe o strada. Itzik vede un rahat si ii spune lui Shtrul : Shtrul, daca mananci rahatul ala, iti dau 100 de euro. Shtrul il mananca si ia cei 100 de euro. Dupa inca un timp de mers pe jos, vede Shtrul un rahat si ii spune lui Itzik ca-i va da 100 de euro, daca-l manaca. Itzik manaca rahatul si ia inapoi cei 100 de euro. Dupa inca o perioada de mers pe jos, Itzik il intreaba pe Strul : mai Strul, ce-am facut noi mancand atata rahat, la care Strul ii raspunde : circulatie monetara.

Am incalecat p-o sa si v-am spus povestea asa, ca sa intelegeti expresia .

Ciu Huhu 13-08-2011 - 22:37

:))))))))))))))))

Tache 13-08-2011 - 23:43

Completare….

din seria…..Tot ce mi-a folosit in viata, am invatat la gradinita

Siiii

ca sa intelegeti expresia …… Evreul mananca rahat, ca sa faca circulatie monetara.

geek-a-contra 13-08-2011 - 23:49

este o vorba veche: daca vrei sa ruinezi o gluma buna explic-o…..

Pribeagul 14-08-2011 - 22:25

De multe ori, lucrurile nu sunt ce par a fi.

Patronul, macelarul, benzinarul, prostituata, care alcatuiesc in mic o societate, sunt datoari vinduti; 100+100+100+100= 400 $datorie. Apare un gura-casca care in loc sa profite de pozitia lui de barosan, inconstient, necunoscind legile economiei de piata, ii scapa de toate datoriile.

Modelul descris este pentru o productie realizata in trecut. Pentru o productie viitoare avem: Deus ex machine ii da patronului 100$, acesta cumpara de la macelar, macelarul de la benzinar, benzinarul de la prostituata, prostituata de la patron, patronul restituie banii sau initiaza un nou circuit.

Desi-i atit de simplu, ce complicat este in realitate! Nimeni n-are bani; nici eu, nici patronul meu, nici statul roman, nici… SUA. Se pare ca chinezii au ceva bani, dar, vor scapa de Boc spunindu-i ca n-au. Unde-or fi banii pe care-i tot scot tiparnitele?!

Pribeagul 13-08-2011 - 22:42

🙂 🙂

urbos 14-08-2011 - 01:36

Am vazut ca mi-ai taiat mesajele catre Rolandu. Lasa-l si tu sa le citeasca si dupa ce se enerveaza poti sa le stergi.

Tache 14-08-2011 - 02:41

Toti avem neveste si copii ! Traim epoca istorica actuala, pe care nu am ales-o noi !

Romania se pregateste de 150 de ani pentru situatia in care teritoriul national va fi Vremelnic Ocupat.

Acum, trenul romanesc a prins 150 de kilometri la ora, dar va ajunge la 500 de kilometri la ora. Trenul romanesc nu poate fi deraiat ! Nu toti suntem curajosi, unii dintre noi sunt lasi, este de inteles, din punct de vedere uman. Dar Lasii Trebuie sa se dea la o parte. Daca nu poti sa lupti impotriva inamicului, macar nu mai sta in cale. Du-te la tara ! Pentru a nu fi striviti de trenul romanesc. Ce pacat ar fi !!

Paul din Ohio 14-08-2011 - 06:12

Mai KGBistule Tache, Problema grava a Romaniei este ocupatia ei „vremelnica” de catre MAICA TA, RUSIA! In curand aceasta ocupatie va lua sfarsit (odata cu prabusirea Ba’securismului in Romania).

Cercul 14-08-2011 - 07:38

Vrei sa zici Paul ca inainte de Basescu, pe vremea lui Ilici Romania n-avea nici o treaba cu rusii?
Constantinescu, da nu era cu rusii, dar n-a fost inspirat sa faca lustratie pentru cei ce lucrasera in structuri. Iar Basescu, ca fost securist n-a purificat aparatul de stat de juristi si militieni ca erau tot de-ai lui de la Interne.
Tu ar trebui sa fii mut, ca americanii tai se bat pe burta bine cu rusii.
Pentru informatia ta nu KGB-ul e cel mai tare serviciu de informatii din Rusia.

Tache 14-08-2011 - 11:17

Mai Paulica, tu nu ne spui nimica, despre cum se rezolva problema Sclavagiei, in Romania.

Iti spun eu cum se va rezolva. Dupa ce le dam un cap in gura si un croseu de dreapta, ei sunt ametiti, le punem capul pe butuc si il desprindem de trup, cu o lovitura zdravana de topor. Dupa care ridicam capul in sus, sa ascultam ce zic ei intotdeauna : vai ce inalt m-am facut. Vom avea 2 traducatori, caci nu stim daca vor spune asta in idisch sau in ebraica, pentru consemnare.

Paul din Ohio 14-08-2011 - 23:06

Mai KGBistule Tache, Numai rusii tai au instaurat sclavagismul in Romania. Ei au o lunga istorie a TICALOSIEI (de pe vremea stramosului lor si al tau, Ginghis Han).

jan dinu 14-08-2011 - 09:25

Privesc zimbetul doamnei general Rachel V.shi cred
ca-i poate cuceri pe multi adversari fara nici un foc de arma .
Acum urmeaza de vazut daca – EA – ramine irezistibila shi
aiatolahilor care cu „Allahul „lor doresc stergerea de pe
harta a Israelului ..shi .cu ajutorul — Naturei Karta –
Se pare ca lupta – DAVIDULUI – cu Goliath se apropie
shi se cam stie cine v-a fi cistigatorul dupa Cartile Sfinte .
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult