Acasa Top SecretArmata Obama despre strategia unei intervenţii în Siria

Obama despre strategia unei intervenţii în Siria

scris de D.S.S.
9 afisari

Preşedintele Barack Obama a declarat că strategia asupra unei posibile intervenţii militare americane în Siria pentru a lupta împotriva jihadiştilor nu este încă hotărâtă şi că nu trebuie să se aştepte decât lovituri aeriene pe termen scurt, informează Reuters, AFP şi DPA. 

Obama despre strategia unei intervenţii în Siria

Obama despre strategia unei intervenţii în Siria

‘Nu vreau să pun carul înaintea boilor. Noi nu avem încă o strategie‘, a declarat Obama, avertizând împotriva speculaţiilor mass-media că este pe cale să ia o decizie de a extinde loviturile aeriene împotriva Statului Islamic /SI/ dincolo de obiectivele deja lovite în Irak de atacurile aeriene americane.
‘Cred că ceea ce am văzut în unele ştiri de ultimă oră sugerează că unii oameni ajung un     pic mai departe de locul unde noi suntem în prezent’, a remarcat Obama, într-o conferinţă de presă.
Statele Unite se vor concentra în continuare pe înfrângerea grupului terorist în interiorul Irakului, dar efortul ‘ne va cere să stabilizăm Siria într-un fel’ ca parte a unui răspuns regional la ameninţare, a indicat el. 
‘Trebuie să ne asigurăm că avem planuri clare’ înainte de a consulta Congresul asupra oricărei acţiuni militare mai largi, a subliniat preşedintele american. 
El a declarat că Statele Unite nu fac o alegere între regimul lui Bashar al-Assad şi Statul Islamic şi că vor ‘continua să sprijine opoziţia moderată’ siriană, anunţând de asemenea că a cerut oficialilor să pregătească o serie de opţiuni militare americane pentru confruntarea cu militanţii SI, dar a subliniat din nou că strategia lui este încă în curs de dezvoltare. 
Barack Obama a anunţat de asemenea că a cerut secretarului de stat american John Kerry să se ducă în Orientul Mijlociu pentru a ajuta la construirea unei coaliţii împotriva SI, adaugă Reuters.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult