Acasa Top SecretArmata Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte

Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte

scris de M.A.
36 afisari

Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte. Armata de Eliberare din Siria a organizat o reuniune la Istanbul pentru a discuta despre utilizarea armelor chimice şi pentru a evalua posibila operaţiune militară împotriva regimului Assad.

Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte

Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte (foto; bbc.co.uk)

La reuniune au participat lideri importanţi ai opoziţiei siriene, precum preşedintele Coaliţiei Naţionale a Forţelor de Opoziţie şi Revoluţionare din Siria, Ahmet Jarba, şeful Statului Major General al Armatei de Eliberare din Siria, Selim Idris, şi purtătorul de cuvânt al Armatei de Eliberare Siriană, Mustafa Abdulkerim, transmite RADOR.

Acesta din urmă a declarat că se aşteaptă ca în următoarele zile să înceapă operaţiunea militară împotriva regimului de la Damasc şi că liderii opoziţiei au discutat despre această operaţiune. Abdulkerim a făcut referire la intervenţia pe care plănuieşte să o organizeze coaliţia internaţională, în fruntea căreia se află SUA, Marea Britanie şi Franţa şi a enumerat obiectivele care vor fi cel mai probabil vizate, scrie ziarul turc Zaman.

1. Aeroportul militar El-Sin. Aflat la marginea oraşului Damasc, este cel mai mare aeroport militar şi reprezintă punctul central al apărării aeriene a lui Assad. Pe acest aeroport staţionează flotila de avioane MIG 23 şi MIG 29.

2. Aeroportul militar Dumeyr. Se află la 42 de kilometri nord-est de Damasc. Dumeyr este cel de al doilea aeroport ca mărime din Siria şi găzduieşte 50 de hangare ascunse. Pe acest aeroport se află avioane de fabricaţie rusească MiG 23, MiG 24 şi MiG 27.

3. Aeroportul militar Hama. Acesta se află la aproximativ 3 kilometri de centrul oraşului cu acelaşi nume. Pe acest aeroport se află avioane MiG 21 şi elicoptere de luptă Mi8 şi Mi3.

4. Aeroportul militar T-4. Se află la Homs. Aici sunt staţionate flotele de MiG 25 şi Suhoi 24.

Printre obiectivele care ar urma cel mai probabil să fie lovite se află brigăzile 155, 156, 157 şi 59, aflate în zona Damascului, şi care găzduiesc sistemele de rachete ale lui Assad. Este ştiut faptul că aceste baze găzduiesc mai multe sisteme de rachete, printre care Scud, şi că de aici sunt lansate numeroase atacuri. Se vehiculează ipoteza că recentele atacuri chimice au fost efectuate cu rachete lansate de la brigada 155.

SUA şi aliaţii vizează şi brigada 105, aflată în munţii Kasyun de lângă Damasc, unde îşi au cartierul general Gărzile Republicane. Şi aici se află sisteme de rachete. În munţii Kasyun mai sunt vizate şi regiunile în care se află trupele conduse de fratele lui Bashar al Assad, Mahir Assad.

25 comentarii

BULA 29-08-2013 - 16:04

Mananca kakat in continuare, cu „recentele atacuri cu arme Chimice ” efectuate de trupele guvernamentale. Mai bine ziceau ca sunt pusi de evrei sa distruga structura militara a Siriei. Pe termen lung evreii si americanii vor pierde lupta. Ii vor hali asiaticii, cu pene cu tot.

salut 29-08-2013 - 16:06

@ „BULA
29-08-2013 at 16:04

Mananca kakat in continuare, cu “recentele atacuri cu arme Chimice ” efectuate de trupele guvernamentale….”
====================
Si-au luat o portie mare la inceput, le trebuie timp sa haleasca tot.

salut 29-08-2013 - 16:13

„Pe acest aeroport se află avioane de fabricaţie rusească MiG 23, MiG 24 şi MiG 27.”
=====================

Cu siguranta ca se tem toti de acel „MIG 24”, necunoscut tuturor serviciilor secrete din lumea asta, inclusiv celor rusesti. Multumim M.A. pentru iluminare! Ceva caracteristici tehnice, ca pareti informat(a)?

Marius Bâtcă 29-08-2013 - 17:39

@ Salut

Si, totusi, exista MiG-24.
The MiG-23BN fighter-bomber was designated MiG-24 in East Germany
(http://www.airliners.net/photo/East-Germany–/Mikoyan-Gurevich-MiG-23BN/1223964/&sid=d2bb583d26e775f2177fb4935d81f42f)

17 iulie 2013 Vocea Rusiei/Interfax
„Over 3,000 infantrymen, a number of Su-25 and MiG-24 planes, unmanned aerial vehicles, and over 200 tanks and other armored vehicles were involved in the exercise.”
http://voiceofrussia.com/news/2013_07_17/Putin-cancels-landing-of-troops-because-of-strong-wind-during-maneuvers-in-eastern-Russia-5072/

MiG 23 Flogger
Country of Origin CIS (formerly USSR)
Variants
 MiG-23M Flogger B
 MiG-23MF Flogger B
 MiG-23UB Flogger C
 MiG-23UM Flogger C
 MiG-23MF Flogger E
 MiG-23MS Flogger E
 MiG-23BN Flogger F
 MiG-23BM Flogger F
 MiG-23B Flogger F
 MiG-23ML Flogger G
 MiG-23P Flogger G
 MiG-23BK Flogger H
 MiG-23BN Flogger H
 MiG-23MLD Flogger K
 MiG-24 (export MiG-23)

http://www.cnatra.navy.mil/tw6/vt86/docs/vid_guide.pdf
http://www.fas.org/nuke/guide/russia/airdef/mig-23.htm
http://www.aerospaceweb.org/aircraft/fighter/mig23/

ValVerde 29-08-2013 - 17:44

Ia te uita !!
Batca stie mai multe despre MiG 24 decit despre Masoni.
Esti razboinic sau asa iti plac tie lucrurile Made in the USSR ???

Marius Bâtcă 29-08-2013 - 17:50

@ ValVerde
Esti glumet, dar nu prea te duce mintea. Credeam ca, pana acum, te-ai prins de ce te-am folosit ieri!

ValVerde 29-08-2013 - 17:59

Nu-i nevoie sa postezi si sa te faci de ris ca sa atragi grupa de timpiti conspirationisti pe forum.
Vin ei singuri iar eu te ajut pentru ca ma amuza amplitudinea de necuprins a prostiei umane…(de asta iti si citesc blogul…vreau sa zic publicatia).

Baga mai multe de-ale lui Neacsu. Te rog.
Omul e irezistibil.

Marius Bâtcă 29-08-2013 - 18:11

@ Nu am nimic impotriva sa ma fac de ras, daca prin asta pot sa arat cat de tampit este ValVerde. Oricum, ma bucur ca recunosti ca esti tampit. Te-ai implicat copios in discutie. Si, oricum, daca te-am facut pe tine sa razi, asta nu inseamna ca m-am facut de ras, ci ca te-am facut sa razi ca prostul.
Ti-am lansat o momeala si ai inghitit-o ieri ca bibanul!

ValVerde 29-08-2013 - 18:20

Mai Batca, dupa poza ai trecut de adolescenta…esti sigur ca nu ti-a furat cineva nick-ul?

Te-ai plasat alaturi de Bula si Huhu. Ei sint cretini consacrati, cu vechi stagii de serviciu.
Tu esti mai nou printre idioti.
Ai avut vreo revelatie impactanta cu privire la propria-ti importanta ?

Eu ma implic in discutie mereu, din misericordie si pentru a aduce un serviciu societatii (nu prea reusesc, recunosc, prostia strabuna e rezilienta) de unde ai scos-o ca m-ai pacalit tu sa-ti injur suporterii ? O fac pe gratis, cu placere si fara nici o nevoie de impuls extern.

Marius Bâtcă 29-08-2013 - 18:37

@ ValVerde
Las-o asa, ca tot nu ai inteles. Nu stiu de ce imi faceam sperante. Te las cu „misericordia” ta si cu „serviciul adus societatii”. Unii mai au si treaba. Ciau-pac!

urbos 29-08-2013 - 18:27

Sfat:
cine vrea sa scape de lindic zis valvarde, sa-i spuna pe nume, efect garantat!

Antibasistul 29-08-2013 - 20:28

CULMEA PROSTIEI: PROSTUL PROSTILOR ValV. se crede DESTEPTUL desteptilor!

tomi 29-08-2013 - 22:24

Domnule Marius Bâtcă salutari din Bat Yam. Unul din „savantii” de ieri alaltaieri situa orasul meu in Libanon, si vazind cit vakum au in cap i-am lamurit ca este de fapt in Mongolia. Domnule Bâtcă, e o vorba ce o tin minte din copilarie, „vai de cel care nu-i bagat in seama” Pina ce sinteti lovit cu pietre este bine, sinteti invidiat si zau ca nu e rau. Sinteti vazut deci inseamna ca aveti valoare.
Pe la noi caldura „mare”, bate vint fierbinte dinspre Siria. Dar este un semn bun ca se face mult zgomot, faptul acesta este semn bun, inseamna ca evenimentele vor fi reduse in amploare sau chiar deloc. Eu si noi cei mai vechi pe aicea nu prea luam in serios amenintarile lui Assad, este obligat sa mentina moralul alor sai ca altfel ar fi linsat de rude. Este un om inteligent, medic oftalmolog cu studii la Oxford, bun cunoscator al Israelului, stie ca ce i-ar veni de la americani este un joc de copii fata de ce l-ar astepta in cazul ca si-ar pune capul cu noi. In cazul nefericit ca ar utiliza armament neconventional contra vecinilor sau al americanilor stie ca in 24 de ore Siria n-ar mai fi pe harta, si el este ultimul care ar dori asa ceva. Dupa cum vad eu, probabil va fi un atac moderat al americanilor si daca sta cuminte va ramine in conducerea tarii, zicind ca a inteles mesajul cum ca armele chimice au fost tolerate in 1914 dar nu acum.
Situatia a fost mult mai piparata in 1991, cu rachetele SCUD B care cadeau aproape zilnic peste noi. Eu eram in armata la Ramala, o luna si jumatate, nu stiam aproape deloc ce-i pe acasa, tata, sotia, flacaul mic avea doi ani, cel mare 12, erau singuri cu alarmele zilnice, masti de gaze, geamuri lipite si etansate cu selotape, usile etansate si linga usa era prosopul imbibat cu apa si economica. A prins bine si lectia de atunci, am invatat sa nu ne mai temem de nimic si de nimeni. Pacat ca cei care se dadeau mai grozavi stau la rinduri si se rup la cozi pentru a primi masti de gaze. Am prima data ocazia sa vad in Israel cozi enorme de cite 500-600 de oameni la unitatile postale unde se impart mastile. Cu multa nostalgie imi reamintesc de cozile din Romania cind aparea hirtie higienica, sau labe de gaini.
Revenind la mastile de gaze, isteria achizitionarii acestor jucarii este ca si cind ai lua paracetamol contra cancerului. In general ca in toate tarile masele largi sint naive si nu cunosc amanunte care de fapt le sint ascunse cu intentie. Mastile de gaze sint total ineficiente la atacul cu sarin, acest toxic chimic deosebit de violent patrunde si prin porii pielii.
Ca masti de carnaval vor fi bune, dar nu la altceva. Cind am fost in armata in 1991, noi eram dotati cu masti total diferite, de fabricatie americana, cu trei seringi in genti de TAB, in caz de gaze, etc, etc, nu stiu cit ar fi fost si alea de eficiente dar fata de ustensilele civililor erau cu zece etaje mai sus. Singura protectie este camera etansa cu aparate de filtrare al aerului care sint capabile sa reduca la zero contaminarea. O vom trece si pe asta, am trecut prin lucruri mai grele, Dumnezeu ne are in paza.
Sa aveti un sfirsit de saptamina placut.

Antibasistul 29-08-2013 - 22:39

Dle. Bitca sincere felicitari pentru colaborarea matale cu eveul Tomi care-si bate joc de forum batindu-si joc de forumisti, plateste bine?

La multe articole acest ji dan Tomi posteaza cu nickurile forunistilor scriind nebunii pentru ai discredita pe acestia, te mai crezi crestin Bitca, sau te crezi sluga la ji dan?

tomi 29-08-2013 - 23:02

HUHULE vezi ca ti se ridica tensiunea si mai dai ortu popii, ne piere bufonul forumului si zau ca-ar fi pacat sa nu mai am de cine ride.
Nu corcitule, nimic din ce incerci sa ginguri nu-i real. La mintea ta redusa de primitiv ratat al sortii, nu poti pricepe ca doi oameni inteligenti pot sa faca legaturi de idei si au ce comunica unul celuilalt. Cind vei creste mare huhule vom vorbi si cu tine dar deocamdata inca nu ai invatat sa vorbesti, cum ai vrea sa te intelegem. Domnul Bâtcă, este un om capabil si cu un nivel de cultura si inteligenta care daca zece generatii de-ale tale le-am pune la un loc nu ar putea nici sa se apropie de nivelul dumnealui. Deci eu si domnul Bâtcă sintem amici prin ideile comune cu care sintem dotati si cu HQul apropiat sau identic, ceea ce nu este cazul tau care deti HQ negativ, caz unic in Europa.
Si cred ca ar fi bine sa mergi la culcare, pina nu vine ValV si CONGO sa faca din tine tocanitza.

Antibasistul 29-08-2013 - 23:05

Siktir ji dane Tomi!

tomi 29-08-2013 - 23:38

ANCUTA, intrucit nu-mi place sa vorbesc in numele altora cred ca in curind vei sucomba sub explicatiile domnului Batca. In ceea ce ma priveste imi permit sa nu raspund la provocari infantile.

ANCUTA 30-08-2013 - 17:30

@tomi
29-08-2013 at 23:38
ANCUTA, intrucit nu-mi place sa vorbesc in numele altora … …
Ma’ baiatule!
Foloseste SENSODINE cand vorbesti cu mine!
Vezi ca io nu-s psihodobre!
Daca-ti zic una-doua, te dau de-a-cur-in-cap de-ti zace limba-n kyp una suta ani!
Cere-ti scuze si luptam impreuna!
Daca vrei sa-l lingi in kyp pe batcoi ESTE NUMAI „TREABA” TA!
Inteles’u-m-ai!
P.S.: Ti-am scris cu toate semnele gramaticale cunoscute, ca sa intelegi ca trebuie sa folosesti SENSODINE daca vrei sa … dialogam!

tomi 31-08-2013 - 00:49

ANCUTA
30-08-2013 at 17:30
================
„Bibelou de potzelan” dupa ce te duci si ingerezi vreo trei-patru tablete de diazepam putem continua sa discutam, te vad agitat. Nu uita ca este sanatos sa bei diazepamul cu un pahar de vodka, este mai eficient. OK?
Si cred ca inca nu ai luat suturi in kur din partea mea asa ca nu-ti recomand sa ma provoci chit ca jucam in acelasi lot de tenis. Vei zice de urbos ca-i blind si un „dulce” fata de cum stiu eu sa fac frectie cu DIANA.

salut 29-08-2013 - 17:53

Non, mon cher. nu exista. Pentru export puteau sa-i zica si „Paradiseea apoda”, asta nu inseamna nimic.

Totusi, daca insisti, exista si MIG 24 ca si Boeing 11327. S-o gasi un colt de Internet si pentru Boeing-ul meu, nu-i asa?

ValVerde 29-08-2013 - 18:02

Iar te bagi unde nu ai cunostiinte.
Mai bine spune-ne diferenta intre Festuca si Lolium.
(La gust, ca la culoare si forma stim)

Marius Bâtcă 29-08-2013 - 18:05

@ Salut
Eu nu insist chiar deloc. Nici eu nu am auzit de MiG-24, dar am cautat dupa ce am vazut postarea ta. Daca nu as fi gasit prima data linkul ala de la navy.mil, nici nu mai mai chinuiam sa caut mai departe sau sa iti raspund.

salut 29-08-2013 - 18:30

Mda. Tot ai realizat ceva. Ai facut fericita o VacaVerde care nu o sa inteleaga 40 de postari de acum incolo ca MIG 24 e o conventie de nume pentru arhicunoscutul MIG 23…. a gasit o smecherie pe Internet cu care sa-mi dea in cap, ca zice…invers !

Marius Bâtcă 29-08-2013 - 18:38

@ Salut
Cine te pune sa-l bagi in seama?

salut 29-08-2013 - 18:44

@ Marius Batca

Damn good point !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult