Acasa Top SecretArmata Oprea: Ne-am îndeplinit obiectivele ca pensiile militarilor mai mici de 3000 de lei să nu fie reduse

Oprea: Ne-am îndeplinit obiectivele ca pensiile militarilor mai mici de 3000 de lei să nu fie reduse

scris de Ziua Veche
2 afisari

Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, a declarat in cadrul dezbaterilor de la Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor pe marginea proiectului de Lege al sistemului unitar de pensii, ca pensiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala in cuantum sub 3.000 lei nu ar trebui sa se reduca.

Potrivit lui Oprea, 91% din pensiile MApN si 88% din pensiile de la nivelul intregului sistem se afla sub pragul de 3.000 lei.
El a afirmat ca a reusit, in urma unei discutii cu Guvernul, sa obtina inclusiv sprijinul premierului Emil Boc, astfel incat pensiile militare aflate sub acest prag sa nu scada.
N-as vrea sa facem politica. In acest context de criza mondiala, prin pastrarea la acelasi nivel a 91% pensii la nivelul MApN si 88% din intreg sistemul, consideram ca ne-am indeplinit obiectivul intr-o situatie de criza mondiala”, a declarat Oprea pentru Agerpres.
Ministrul Apararii Nationale a aratat ca, in momentul in care proiectul de lege al sistemului unitar de pensii a intrat in dezbaterea publica, la nivelul MApN s-a creat o echipa de lucru cu specialisti din minister, concluziile ei, in urma unor simulari, fiind ca pensiile militare se vor reduce cu un procent intre 16% si 69%, media situandu-se intre 48% si 52%.
Am lucrat in aceeasi echipa, bineinteles cu Ministerul Muncii, si am facut cu acesti specialisti toate simularile pentru aceasta lege care priveste militarii. Va spun foarte clar, deschis, sincer ca obiectivul nostru a fost ca in cadrul acestei legi unice de pensii, pensiile militarilor sa nu scada”, a sustinut Oprea.
El a spus ca inca din momentul in care a intrat in dezbatere publica legea privind sistemul unic de pensii la nivelul MApN, la intreg nivelul de securitate nationala, aparare, ordine publica si siguranta nationala a fost creata o echipa formata din cei care gestioneaza problemele financiar-contabile la toate institutiile din sectorul de securitate nationala – MApN, MAI, SRI, SIE, SPP, STS si penitenciare.
”Obiectivul nostru a fost ca in cadrul acestei legi unice de pensii, pensiile militarilor sa nu scada(…) In urma cu doua-trei luni, am avut o lege, Legea soldatilor si gradatilor voluntari, care a trecut fara nici un vot impotriva in Senat si am schimbat viata a 40% din armata romana.(…) Ce-am putut sa obtinem in conditii de criza mondiala? In acest context de criza mondiala, prin pastrarea la acelasi nivel a 91% pensii la nivelul MApN si 88% din intreg sistemul, consideram ca ne-am indeplinit obiectivul intr-o situatie de criza mondiala”, a mai spus Oprea.
In opinia sa, dincolo de mentinerea pensiilor militarilor, cea mai importanta victorie o reprezinta aducerea problemelor militarilor in atentia tuturor.
”Niciodata in ultimii ani problemele Armatei nu au fost atat de dezbatute si de popularizate. Si Guvernul, si presa, si parlamentarii au vazut care sunt problemele militarilor si sper ca au inteles pentru ce ma bat. Nu ma intereseaza nici functia si nici alte privilegii. Important este sa ramana ceva in urma. De aceea, cat timp voi fi ministru, ma voi bate pentru a-mi respecta angajamentele”, a adaugat Gabriel Oprea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult