Acasa Top SecretArmata Opțiunea militară a Pentagonului împotriva bombei nucleare iraniene

Opțiunea militară a Pentagonului împotriva bombei nucleare iraniene

scris de D.S.S.
15 afisari

Acordul privind programul nuclear iranian nu împiedică cu nimic Pentagonul să păstreze o opțiune militară pentru a împiedica Iranul să obțină bomba nucleară, a afirmat duminică secretarul american al apărării, Ashton Carter, citat de AFP.

bomba nucleara iranAshton Carter a făcut această declarație în avionul cu care a plecat spre Israel, prima etapă a unui turneu în Orientul Mijlociu destinată mai ales să îi liniștească pe aliații SUA din regiune îngrijorați de consecințe acordului.

„Unul din motivele pentru care acest acord este un acord bun e că nu împiedică cu nimic” menținerea unei opțiuni militare americane, în cazul în care Iranul ar încerca să se doteze cu bomba atomică, a spus el.

„Menținem și îmbunătățim continuu” această opțiune, a adăugat secretarul apărării.

Demnitarul american a subliniat că Statele Unite continuă să aprofundeze cooperarea militară cu aliații lor tradiționali din regiune, ca Israelul și Arabia Saudită.

„Din cauza potențialului de agresiune și a activităților dăunătoare ale Iranului” și pentru lupta contra grupărilor extremiste ca Statul Islamic, „căutăm mereu să ne consolidăm postura” în regiune, a declarat Ashton Carter.

Cu Israelul, Statele Unite lucrează în prezent în domeniul apărării antirachetă, antiterorismului, „o mulțime de subiecte” asupra cărora „facem mai mult și sunt pregătiți să facem și mai mult”, a spus el.

Cu Arabia Saudită și țările de la Golful Persic, Statele Unite acționează pentru întărirea cooperării în materie de „antiterorism”, „forțe speciale”, de „securitate maritimă”, apărare antirachetă și aeriană integrate și de securitate cibernetică, a menționat oficialul american.

În Israel, Ashton Carter urmează se fie primit de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și de omologul său, Moshe Yaalon. În Arabia Saudită se va întâlni cu regele Salman și cu omologul său. De asemenea, secretarul american al apărării va vizita Iordania.

Potrivit presei israeliene, statul evreu va încerca să obțină compensații din partea SUA după acordul cu Iranul, sub forma unei întăriri a ajutorului militar american.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult